Η Αλίαρτος γιόρτασε τους Πολιούχους της Αγ. Κωνσταντίνο & Αγ. Ελένη-Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πολιούχων της Αλιάρτου, παραμονή της εορτής των Αγίων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων στους δρόμους της πόλης της Αλιάρτου.

Πλήθος πιστοί, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών, ιερείς της ευρύτερης περιοχής , υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών έδωσαν το «παρών» στην Αλίαρτο συμμετέχοντας στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Κυριακής 21 Μαίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου, με τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος ανέφερε ότι: “Αναμένοντας την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου η Εκκλησία αυτή την Κυριακή θέτει το θέμα της τύφλωσης, με το θαύμα του εκ γενετής τυφλού.

Ο εκ γενετής τυφλός από τη σωματική τύφλωση πέρασε στην ακεραιότητα και καθοριστικό για τη ζωή του ήταν η εσωτερική διαδικασία για το θαύμα, που από την πίστη του οδηγήθηκε να ομολογήσει το Χριστό και να συνομιλήσει μαζί του. Μια τέτοια συνάντηση είχε και ο Μ. Κωνσταντίνος που μετά το όραμα με τον Τίμιο Σταυρό, όλα όσα είχε ως καλή προαίρεση βουλεύτηκαν μέσω της πίστης και γέννησαν την πίστη όχι μόνο να καταλάβει την οικουμενικότητα του Χριστιανισμού αλλά να φωτιστεί ο ίδιος και να δώσει τη δυνατότητα στην τότε γνωστή Οικουμένη να λατρεύει το Θεό χωρίς εμπόδια”. Και τελείωσε το λόγο του λέγοντας ότι αυτό που απομένει σε όλους εμάς είναι να αναζητήσουμε τη συνάντησή μας με το Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας προς τους πιστούς, επεσήμανε τη μεγάλη προσφορά του Μ.Κωνσταντίνου και της μητέρας του Αγίας Ελένης και ευχήθηκε στον παρόντα Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γ. Ντασιώτη, στον Εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Τσιώλη και σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ .facebook.

Σχετικά