Οικογένεια πουλούσε ναρκωτικά στη Λαμία- Χειροπέδες στους γονείς. Ψάχνουν τον γιο τους

Οι δράστες διακινούσαν φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών, τα οποία εμπότιζαν με τις συνθετικές – χημικές ναρκωτικές ουσίες 5 Fluoro ADB & FUB AMB.

Παρασκεύαζαν συνθετικά ναρκωτικά που είναι γνωστά ως spicy και τα πουλούσαν σε χρήστες στην περιοχή της Λαμίας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν, έστησαν επιχείρηση και έκαναν έφοδο στα  4 σπίτια  των δραστών και κατάσχεσαν ποσότητες φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, χρηματικά ποσά, ζυγαριά ακριβείας, πιστόλι, μαχαίρια, (2) οχήματα κ.α.

Ως μέτρα ασφαλείας στα σπίτια χρησιμοποιούσαν εκπαιδευμένους σκύλους, υψηλά κιγκλιδώματα, τσιλιαδόρους και άλλους τρόπους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα πατέρα 56 ετών, την μητέρα 50 ετών, ενώ αναζητείται 29χρονος γιος τους.

Από την έρευνα βρήκαν και κατάσχεσαν:

· 117 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένων με τις προαναφερόμενες χημικές – ναρκωτικές ουσίες,

· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

· τα χρηματικά ποσά των 1.423 ευρώ & 351 Lei Ρουμανίας,

· πιστόλι τύπου replica με τη γεμιστήρα του,

· 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες, μαχαίρι επιβίωσης & αυτοσχέδιο τσεκούρι,

· 4 κινητά τηλέφωνα και

· πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων, πρόσφορων για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο  οχήματα και συγκεκριμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ομάδας, ως μέσα για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Η επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής ομάδας είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους και από τότε έχουν συλληφθεί συνολικά 35 άτομα – αγοραστές, ενώ κατασχέθηκαν 30 περίπου ανισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή και διακίνηση) και περί όπλων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πάντα με γνώμονα την προστασία και την ενίσχυση της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Σχετικά