Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Στο Προεδρικό Μέγαρο γίνεται αυτή την ώρα η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Ιωάννη Σαρμά, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Είμαι δάσκαλος 50 χρόνια, το μυαλό μου είναι στα παιδιά που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες. Μου τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός να αναλάβω, αιφνιδιάστηκα», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας κ. Κίττας προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα είχαν προσέλθει ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας Αναστασία Κοττανίδου η οποία δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της αρμοδιότητάς της. «Χρέος μου είναι να πάω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Έχω άριστη συνεργασία με όλη την ηγεσία του υπ. Υγείας. Γι αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια», είπε.

«Μεγάλη τιμή που μας αναθέτουν αυτό το καθήκον προς την πολιτεία, Θα το ασκήσουμε όπως πρέπει ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό στη λειτουργία του κράτους χωρίς κανένα κενό» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης.

«Θα κλείσουμε τις εκκρεμότητες, με πήρε ο πρωθυπουργός και μου είπε να αναλάβω υπουργός Δικαιοσύνης», είπε προσερχόμενος ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Σπυρόπουλος.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω αυτό το υπουργείο που θα βοηθήσω να συνεχίσει τη λειτουργία του ο κρατικός μηχανισμός», είπε από την πλευρά της προσερχόμενη η νέα υπουργός Εργασίας Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου την οποία συνόδευαν τα δυο παιδιά της. «Είναι μεγάλη χαρά», πρόσθεσε.

Μια λιτή δήλωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής: «Περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα».

«Με διάθεση θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είναι μια κυβέρνηση που δεν έχει πολιτικό πρόσημο αλλά θα είναι απολύτως λειτουργική», ανέφερε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης.

Σχετικά