5 νυχτερινές συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες πριν από τον ύπνο που επηρεάζουν αρνητικά το βάρος σας και συγκεκριμένα, το λίπος στην κοιλιά. Κάποιες ρουτίνες είναι δύσκολο να σπάσουν, αλλά κλινικές έρευνες έχουν αναδείξει ορισμένες συνήθειες που μπορούν να επιταχύνουν την καύση λίπους.

Οι διατροφολόγοι, Tammy Lakatos Shames, RD, CDN, CFT και Lyssie Lakatos, RD, CDN, CFT, (The Nutrition Twins®), μιλώντας στο eatthis.com, μοιράζονται κάποιες νυχτερινές συνήθειες που μπορεί να αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά σας.

Πίνετε γάλα πριν τον ύπνο

Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν τον ύπνο για να τους βοηθήσει να κοιμηθούν. Δεν είναι περίεργο, γιατί αυτό το ρόφημα είναι γεμάτο με τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να νιώσετε καλύτερα. Τα κακά νέα είναι, ότι οι επιπλέον θερμίδες δεν κάνουν καλό στη μέση σας.

Όπως εξηγεί η Shames, «Αν πίνετε ένα ποτήρι πλήρες γάλα πριν τον ύπνο κάθε βράδυ και δεν αλλάζετε τίποτα άλλο στη διατροφή σας, θα πάρετε 12 κιλά, μέσα σε ένα χρόνο».

Σερφάρετε στο διαδίκτυο

«Το μπλε φως που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές καταστέλλει τη μελατονίνη και διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό και τον καλό βραδινό ύπνο», λέει ο Lakatos. “Όταν δεν κοιμάσαι, ο εγκέφαλος θέλει ενέργεια και λαχταρά τη ζάχαρη. Είναι εύκολο να καταλήξεις να καταναλώνεις υπερβολικά ζαχαρούχα τρόφιμα σε μια προσπάθεια να κρατήσεις τον εγκέφαλο ξύπνιο. Επίσης, χωρίς αρκετό ύπνο, οι ορμόνες επηρεάζονται, καθιστώντας πιο δύσκολη τη διατήρηση του μεταβολισμού – τόνωση του άπαχου μυϊκού ιστού και ευκολότερη απόκτηση σωματικού λίπους».

Καφεΐνη

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το να καταναλώσετε, ένα δυνατό φλιτζάνι καφέ, πολύ αργά την ημέρα μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα. Η Harvard Health Publishing αναφέρει ότι το έλλειμμα ύπνου συνδέεται με αυξημένα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, που σας κάνει πιο πεινασμένους και μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους.

Παρακολουθείτε τηλεόραση

Σίγουρα, το να μένετε ξύπνιοι μέχρι αργά για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά, είναι κατανοητό εθιστικό, αλλά το να μένετε ξύπνιοι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ! Σύμφωνα με έρευνα, η ροή της τηλεόρασης συνδέεται με υψηλότερη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται και με κακή διατροφή. Επιπλέον, οι διαφημίσεις δεν είναι πάντα οι καλύτερες επιρροές. Μπορούν πραγματικά να σας δελεάσουν να θέλετε ανθυγιεινά σνακ ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση!

Τρώτε γεύματα πολύ κοντά στον ύπνο

Το να τρώτε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, μόνο καλό δεν κάνει. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να φάτε το τελευταίο σας γεύμα της ημέρας τρεις ή περισσότερες ώρες πριν πέσετε για ύπνο, εξηγούν οι The Nutrition Twins. « Καθώς κοιμάστε, το σώμα προσπαθεί να κρατήσει ενέργεια, να αποκαταστήσει και να επιδιορθώσει, αυτές τις θερμίδες που μπορεί να καταλήξουν σε λίπος στην κοιλιά».

Επιπλέον, η κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος, κοντά στην ώρα του ύπνου σας μπορεί να προκαλέσει καούρα και δυσπεψία, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο. Αυτό μπορεί επίσης,  να οδηγήσει σε ανθυγιεινές λιγούρες και να φάτε περισσότερα από όσα είχατε προγραμματίσει την επόμενη μέρα, λέει ο Shames.

Σχετικά