Βέλη κατά του Φάνη Σπανού εκτοξεύει ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς

Αφορμή η άρνησή του να συναντηθεί μαζί τους προκειμένου να του εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα του σχολείου.

Δείτε την ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς στην προσπάθειά του να επισπεύσει τη λύση στο κτιριακό ζήτημα, καθώς και των επιμέρους ζητημάτων που αφορούν στο σχολείο απευθύνθηκε με την από 10/04/2023 επιστολή του στον περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας, κ.Σπανό, για πραγματοποίηση συνάντησης. Ο κ.Σπανός με το υπ’αρ. 83597/25-04-2023 έγγραφο δε δέχτηκε να μας συναντήσει και μας ενημέρωσε ότι η κατασκευή, επέκταση συντήρηση και λειτουργία των σχολικών μονάδων είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής και ότι συνδέονται με σχέση συνεργασίας.

Αντιθέτως, το  Δ.Σ. του συλλόγου διαπίστωσε ότι ο Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, κ.Σπανός, έχει συνάψει συμβάσεις και έχει εκδώσει αποφάσεις για διάφορες εργασίες στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας μερικές από τις οποίες παραθέτουμε:

  • Έγκριση δαπάνης αξίας 60.000 ευρώ για διαμόρφωση αίθουσας εκδηλώσεων
  • Έγκριση της τεχνικής μελέτης για ανακαίνιση του μουσικού σχολείου Λαμίας αξίας 330.000,00 ευρώ
  • Συμπληρωματικές εργασίες στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας προϋπολογισμού 47.200,00 ευρώ

Αντιλαμβανόμαστε και επικροτούμε την παροχή βοήθειας και στήριξης στα Μουσικά Σχολεία της Περιφέρειάς μας, αλλά δεν κατανοούμε γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί και το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς στις εγκρίσεις δαπανών από την Περιφέρεια, όπως και ως αποδέκτης διαφόρων εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη συμπερίληψης του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς είναι η επιστολή που στάλθηκε από τον κ.Σπανό στα πλαίσια της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία «Όλοι μαζί – όλοι ίσοι» στα δημοτικά σχολεία και στα γυμνάσια του Ν.Βοιωτίας εκτός από το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς.

                                                            Για το ΔΣ

        Η Πρόεδρος                                                                                               Η Γενική Γραμματέας

        Μπάκα Όλγα                                                                                                  Καστρίτη Φαίη

Σχετικά