Μαρουσάκης: Τι καιρό θα έχουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Πού θα δούμε ακόμα και 30 βαθμούς Κελσίου

Όλη την εβδομάδα θα επιμείνει η κακοκαιρία στη χώρα, ωστόσο από το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η αστάθεια φαίνεται πως θα περιοριστεί. Ωστόσο, οι βροχές θα επιμείνουν τις απογευματινές ώρες, όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η θερμοκρασία, καθώς προσεγγίζουν την χώρα μας θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα φτάσει τους 27 έως 29 βαθμούς, ενώ μπορεί να δούμε και 30 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Δείτε και την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 03-06-2023:
Στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και στα υπόλοιπα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Για την Κυριακή 04-06-2023:
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά, τα βόρεια και τα υπόλοιπα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Σχετικά