Στα πορτοκαλί το ρολόι της Λιβαδειάς για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), ορίστηκε και καθιερώθηκε στις 30 Μαΐου από την Διεθνή Ομοσπονδία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF), με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των πασχόντων, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ή αλλιώς Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα κατατάσσεται στις απομυελινωτικές παθήσεις και είναι μια αυτοάνοση φλεγμονώδης ασθένεια, του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ), που δημιουργεί σωματικά, αλλά και πνευματικά προβλήματα.

Τα αίτια εμφάνισης της χρόνιας νόσου παραμένουν ασαφή στην επιστημονική κοινότητα, γνωρίζοντας ότι δεν αποτελεί μεταδοτική, ούτε κληρονομική ασθένεια.

Η έγκαιρη διάγνωση και η συχνή παρακολούθηση βοηθούν στη διαχείριση της νόσου, στην κλινική σταθερότητα, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των ασθενών, αλλά και των οικογενειών τους. Μπορεί να μην υπάρχει ριζική θεραπεία, όμως τα τελευταία χρόνια η ιατρική κοινότητα χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους θεραπείας.

Ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζοντας το έργο της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) και βρισκόμενος δίπλα στους νοσούντες τιμά την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας με την φωταγώγηση του Πύργου του Ρολογιού της Λιβαδειάς με το πορτοκαλί χρώμα της εκστρατείας.

Σχετικά