Μαζική η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς

Με μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς και ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Δυτικής Αττικής κορυφώθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Ιούνη το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων της περιοχής για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ και στη Βοιωτία.

Ανοίγοντας την συγκέντρωση η Λιάνα Καραβασίλη, γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Με παρακαταθήκη το υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη στη Βοιωτία και ιδιαίτερα στο δήμο Λιβαδειάς, όπου μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς ξεπέρασε το 13%, οι υποψήφιοι βουλευτές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις νέες εκλογές της Κυριακής 25 Ιούνη. Η συγκέντρωση της Τρίτης έδειξε τις δυνατότητες για περισσότερα κόκκινα ψηφοδέλτια στην κάλπη και ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ, με τη μάχη για να μη χαθεί καμία ψήφος να συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Αναδεικνύοντας τις αιτίες του πρόσφατου τραγικού εγκλήματος με τους εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες το ναυάγιο της Πύλου, ο Κύριλλος Παπασταύρου, ξεκινώντας την ομιλία του, επισήμανε πως πρόκειται για «έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της βαρβαρότητας που εκφράζεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Αυτή είναι βαρβαρότητα του συστήματος του, του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

Τόνισε πως απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα και την ακόμα πιο οξυμένη αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να σταθούν ως αντιπολίτευση, καθώς εκφράζουν την ίδια πολιτική και συμφέροντα, αλλά ούτε και κόμματα «φαντομαδες», όπως η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Μόνο το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα θέσεις που αντιστρατεύεται αυτή την πολιτική, μόνο το ΚΚΕ λέει καθαρά όχι με τα κέρδη τους αλλά με τις ανάγκες μας, με τις ζωές μας, με τα δικαιώματα μας. Μόνο το ΚΚΕ παλεύει να δυναμώσει η αυτοπεποίθηση του λαού η πίστη στη δύναμή του, κάθε μέτωπο αγώνα και πάλης να ενωθεί σε ένα μεγάλο ρωμαλέο εργατικό λαϊκό κίνημα που θα δίνει μάχη απέναντι στην επίθεση αλλά θα περνάει και το ίδιο στην αντεπίθεση για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής.

Μόνο το ΚΚΕ και οι βουλευτές του θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή ενάντια στα σχέδια παράδοσης των ορεινών όγκων του Ελικώνα και του Παρνασσού στα αρπακτικά της “Πράσινης ανάπτυξης” που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά των βουνών νέα αιολικά πάρκα για να παράγουν πανάκριβο ρεύμα και να επιβαρύνουν το περιβάλλον της περιοχής.

Μόνο το ΚΚΕ και οι βουλευτές του θα βρεθούν στη πρώτη γραμμή διεκδίκησης κάλυψης των σοβαρών ελλείψεων και προβλημάτων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Για να πάψουν μαθητές να κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ, για να πάψουν οι παιδικοί σταθμοί να είναι παγίδες θανάτου με μεγάλες φθορές, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

Το ΚΚΕ παλεύει σήμερα να διαμορφωθεί μια μαχητική 100% εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που είναι αντιπολίτευση όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στο σύστημα το ίδιο την εξουσία του, τα αφεντικά του, αλλά δεν μένει εκεί γιατί αυτή η αντιπολίτευση είναι η προϋπόθεση για να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής, στον αγώνα για να έρθει ο ίδιος ο λαός οι εργαζόμενοι στην εξουσία, να πάρουν στα χέρια τους το πλούτο που παράγουν, για να ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής», ανέφερε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Τίποτα δεν μένει στατικό, δεν μένει το ίδιο οι συσχετισμοί αλλάζουν και μπορούν να αλλάξουν, τα ελπιδοφόρα μηνύματα από το εργατικό κίνημα το δείχνουν σε όλη την Ελλάδα όπως άλλωστε και εδώ στη Λιβαδειά με το 3πλασιασμό ψήφων που σημειώθηκε στο Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης».

Αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ στη Βοιωτία και τη Λιβαδειά, ο Κύριλλος Παπασταύρου, κάλεσε να δοθεί η μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ, επισημαίνοντας:

«Ο λαός οι εργαζόμενοι της Βοιωτίας έκαναν ένα σημαντικό μεγάλο βήμα στις εκλογές στις 21 Μάη. Το βήμα αυτό είναι κρίσιμο να διατηρηθεί και να ενισχυθεί στις εκλογές στις 25 Ιούνη. Συμβάλλοντας συνολικά στην κατοχύρωση του ποσοστού του ΚΚΕ πανελλαδικά και των βουλευτών που έχει εκλέξει σε όλη τη χώρα. Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο η κάλπη είναι πάλι άδεια και βέβαια μην νομίζετε ότι μια σειρά μεγάλα συμφέροντα δεν προβληματίζονται από το θετικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ.

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω να εμποδιστεί η άνοδος του ΚΚΕ να μειωθούν οι βουλευτές του. Δεν είναι τυχαία αυτά που συμβαίνουν στην Αττική για παράδειγμα ότι μια ο δήμος Αθηναίων, μια η Περιφέρεια μας βάζουν απαράδεκτα πρόστιμα γιατί λέει η προπαγάνδα μας “βρωμίζει” το περιβάλλον…

Δεν χαλαρώνουμε, γιατί δεν χαλαρώνει η αντιλαϊκή επίθεση. Καμιά ψήφος να μη χαθεί. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη των εκλογών. Καλή δύναμη, ακόμα περισσότερες κόκκινες ψήφους στη κάλπη της 25ης Ιούνη».

ΚΚΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Σχετικά