Θήβα:Πρωτοφανής κινητοποίηση αλληλεγγύης σε οικογένεια εργατών που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο (VIDEO – ΦΩΤΟ)

«Πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας στην πόλη της Θήβας και την γύρω περιοχή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας με τη μαζική τους συμμετοχή στην πρωτοφανή κινητοποίηση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, μπροστά στο σπίτι οικογένειας εργατών που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο.

Τα εργατικά σωματεία, οι μαζικοί φορείς και λαός της Θήβας έδειξαν την αποφασιστικότητα τους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης των σπιτιών των εργαζομένων και του λαού της περιοχής από την επίθεση των κορακιών των funds και των τραπεζών. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας, των σωματείων και φορέων της περιοχής, δίνοντας μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης. Στάθηκαν στο πλευρό του βιομηχανικού εργάτη, Ορέστη, της γυναίκας του Όλγας και των δύο ανήλικων παιδιών τους, που από την 1η Σεπτέμβρη κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Η γειτονιά σείστηκε από συνθήματα όπως «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός. Κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όπως και οι γύρω συνοικίες από την πορεία που ακολούθησε.

Πλειστηριασμό σπιτιού στην Θήβα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε!

Τη συγκλονιστική παρουσία των εργαζομένων και του λαού της Θήβας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης χαιρέτησε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Θήβας ο Γιώργος Καβάλος, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μεγαλειώδης συγκέντρωση που στέλνει ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ότι «πλειστηριασμό σπιτιού στην Θήβα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε». Επισήμανε ότι το μήνυμα αυτό της συγκέντρωσης θα πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και συνοικία προσδιορίζοντας ότι στη θέση της οικογένειας που σήμερα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, βρίσκονται ή θα βρεθούν χιλιάδες ακόμη οικογένειες τόσο στην περιοχή της Θήβας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα επισήμανε ότι απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός η μόνη λύση είναι οργανωμένος αγώνας, τονίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες του εργατικού κέντρου, των σωμάτων και των φορέων της περιοχής θα συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά.

«Είναι ο πρώτος πλειστηριασμός που γίνεται στην πόλη μας και δυστυχώς θα ακολουθήσουν και δεκάδες άλλοι. Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε τώρα, μαζικά. Να περάσουμε το μήνυμα ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Όλοι μαζί στον αγώνα να σώσουμε τα σπίτια μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Καβάλος.

Χαιρετισμό εκ μέρους των συνταξιούχων Σωματείων της Θήβας απηύθυνε, ο Δημήτρης Θεοδώρου, τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, όπως κάνουν μέχρι τώρα για την υγεία, την παιδεία και κάθε λαϊκή και εργατική διεκδίκηση.

Συγκίνηση αλλά και αγωνιστική αποφασιστικότητα σκόρπισε ο Ορέστης, ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση αλληλεγγύης. Στάθηκε στην πρωτοβουλία των Σωματείων και των φορέων της περιοχής, αλλά και το μεγάλο κύμα συμπαράστασης που δέχεται η οικογένεια του από διάφορες περιοχές της χώρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα.

Προσδιόρισε μάλιστα ότι την ώρα που δημοσιοποιούνται οι λίστες με τις μεγάλες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που οφείλουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αυτοί που βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις είναι ο λαός και οι εργαζόμενοι. Επισήμανε ότι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών κατοικιών, ανάμεσα στα οποία και της δικής του οικογένειας, αποτελεί πολιτικό ζήτημα, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος θα σταθεί στο πλευρό κάθε λαϊκής οικογένειας κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και στο πλευρό των Σωματείων και των μαζικών φορέων της Θήβας, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μπαγιαρτακη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Επίσης συμμετείχε υπήρξε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας, με επικεφαλής τον Αντώνη Τουλουμάκο, νυν δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θήβας, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σχετικά