Πλωτή ελπίδα για την Κωπαΐδα-Φ.Σπανός-Οριστική λύση-Γ.Ντασιώτης Μάχη με το χρόνο-ΒΙΝΤΕΟ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ !!!
Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στη Λιβαδειά τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό , με τον οποίο σε κοινή συνέντευξη τύπου ανακοινώσαμε τη λύση, σχετικά με το πλωτό αντλιοστάσιο της Υλίκης.
Η φετεινή άνυδρη, μέχρι τώρα, χρονιά το καθιστά αναγκαίο για την άρδευση, πάνω από 150.000 στρεμμάτων και αυτό φυσικά κορυφώνει το άγχος μας και την ευθύνη μας.
Η λύση που προκρίθηκε, μετά από εξαντλητική διερεύνυση πολλών σεναρίων, είναι κατασκευή καινούργιου πλωτού, δέκα έξι αντλιών, αποτελούμενο από δύο εξέδρες, με την πρώτη να είναι πλήρως λειτουργική στο τέλος Μαϊου.
Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε την ετοιμότητά μας σε ότι αφορά τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε για να αντλήσουμε το διαθέσιμο νερό.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη , με τον οποίο -επί ένα και πλέον μήνα- είμαστε σε καθημερινή πολύωρη επαφή για το ζήτημα, και κυρίως την τεχνική μας υπηρεσία για την ουσιαστική δουλειά στο δύσκολο εγείρημα.
Η μοναδική μάχη που έχουμε να δώσουμε, αυτή τη στιγμή, είναι με το χρόνο, αλλά ταυτόχρονα είναι και μοναδική η πρόκληση να πετύχουμε.

Γιώργος Ντασιώτης

Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του permissos.gr

Τι γίνεται με την άρδευση της Κωπαΐδας;;-Σε απόγνωση οι αγρότες-Βίντεο,φωτογραφίες

Σχετικά