Η αποφασιστικότητα και μαζικότητα του λαού της Λιβαδειάς χάλασε τα σχέδια των φασιστών και των υποστηρικτών τους (VIDEO – ΦΩΤΟ)

ΚΚΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

«Πίσω στις τρύπες τους», έστειλε το εργατικό και λαϊκό κίνημα τους νοσταλγούς του φασισμού, που θέλησαν να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο στην πόλη της Λιβαδειάς. Με αποφασιστικότητα και μαζική συγκέντρωση, το πρωί της Κυριακής 3 Μάρτη, έστειλαν ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ότι «στην πόλη μας δεν χωράνε φασίστες»αποτρέποντας φασιστοσύναξη ακροδεξιού μορφώματος.

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, απόγονοι και συγγενείς αντιστασιακών, νεολαία, έδωσαν βροντερό παρών στο κάλεσμα του παραρτήματος Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, του Εργατικού Κέντρου, σωματείων εργαζομένων και φορέων της περιοχής συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και κάνοντας δική τους υπόθεση το να μη δοθεί έδαφος έδαφος και βήμα σε φασιστοειδή.

Κατήγγειλαν τον δήμαρχο Λιβαδειάς Δ. Καραμάνη και δημοτική αρχή Λιβαδειάς που εκλέχθηκαν με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχικά παραχώρησε δημοτικό κτίριο στο φασιστικό μόρφωμα, απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει πίσω μετά από την πίεση Σωματείων και φορέων και τη λαϊκή κατακραυγή και καταδίκη, αν και στη συνέχεια έσπευσε να διευκολύνει τη διεξαγωγή της φασιστοσυναξης, αναλαμβάνοντας την αναζήτηση χώρου για την στέγαση της. Έθεσαν ξεκάθαρα το ερώτημα «τι είναι αυτό που συνδέει τη δημοτική αρχή» με το συγκεκριμένο ακροδεξιό μόρφωμα. Κατήγγειλαν επίσης την αφωνία και απραξία της Γ. Πούλου εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και συνολικότερα το ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, στελέχη του οποίου ήταν υποψήφιοι, στήριξαν και εκλέχθηκαν με το συνδυασμό του δημάρχου.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς τα αντιφασιστικά και αντάρτικα τραγούδια έσμιξαν με τα συνθήματα των εργαζομένων και του λαού. «Εργάτη νέε σκέψου ταξικά, ρατσιστή σε θέλουν τα αφεντικά»«κανένας φοβισμένος, ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν ο Άρης και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ», ήταν μερικά από τα συνθήματα που με ενθουσιασμό βροντοφώναζαν οι συγκεντρωμένοι και η φωνή τους έφτανε μέχρι τα λαγούμια πού έτρεξαν κρυφτούν τα δυο τρία φασιστοστοειδή που αναζητούσαν τόπο να σταθούν.

Με ακόμη μεγαλύτερο παλμό, ενθουσιασμό και δυνατά συνθήματα ήταν και η πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Λιβαδειάς. Η πορεία πέρασε από το σημείο, που κάτω από την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στο πεζοδρόμιο και μπροστά από κλειστές πόρτες καθώς κανείς δε δέχτηκε να δώσει χώρο να στεγαστεί φάσιστοσύναξή τους στέκονταν μία μικρή ομάδα φασιστοειδών. Μάλιστα, αδικαιολόγητα η αστυνομία συμπεριφέρθηκε επιθετικά προς τους διαδηλωτές και την ειρηνική πορεία που πραγματοποιούσαν.

ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ: «Εδώ είναι τόπος αντίστασης, αγώνα και θυσίας. Εδώ δεν χωράνε ούτε οι φασίστες, ούτε όσοι τους ανέχονται, ούτε όσοι τους ξεπλένουν»

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Αλέκος Καρκανάς, εκ μέρους του παραρτήματος Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, ο οποίος χαιρέτησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συγκέντρωσης, αλλά σωματεία και φορείς που πρωτοστάτησαν ακυρωθεί απόφαση παραχώρησης δημοτικού χώρου και να γίνει πράξη το μπλόκο στους φασίστες.

«Χαιρετίζω όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και βρίσκεστε σήμερα εδώ, μπροστά στο μνημείο των κρεμασμένων παλικαριών της Λιβαδειάς, χαιρετίζω όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας που έδειξαν τα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητά τους απέναντι στην επιχειρούμενη σημερινή φασιστοσύναξη, πανελλαδικού μάλιστα χαρακτήρα, σύναξη ενός «νέου» μορφώματος που φόρεσε τον μανδύα του δημοκρατικού κόμματος και θέλει λέει να κάνει εδώ στη Λιβαδειά το πρώτο του συνέδριο, μιας και ο επικεφαλής του έλκει από εδώ την καταγωγή του…

Οι μπροστινοί του Κασιδιάρη βγήκαν παγανιά, προσπαθούν να οργανωθούν για να ξεγελάσουν και να ξαναχτυπήσουν, να μαζέψουν δυνάμεις και να ανασυνταχτούν, αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε και σήμερα το διατρανώνουμε, ότι ένα τέτοιο συνέδριο είναι ανεπιθύμητο στην πόλη μας!», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Καρκανάς και πρόσθεσε:

«Είναι ανεπιθύμητοι οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας, αυτοί που “χθες” κυνηγούσαν και σκότωναν κάθε αγωνιστή και αντιστασιακό, κάθε άνθρωπο που πάλευε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Είναι ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί απόγονοι των φασιστών – ναζιστών που σκόρπισαν τον θάνατο, αιματοκύλισαν και έκαψαν ολόκληρα χωριά και στην περιοχή μας.

Είναι ανεπιθύμητοι οι ομοϊδεάτες των συνεργατών των δυνάμεων της κατοχής, της χούντας, αυτοί που σπέρνουν με κάθε ευκαιρία το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη νεολαία, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες».

Αναφερόμενος στη στάση της δημοτικής αρχής, αλλά αλλά και σε όλους όσοι στο όνομα της «ελευθερίας του λόγου» επιχειρούν να ξεπλύνουν τους φασίστες, τονίζοντας:

«Εκτός όμως από τους φασίστες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι φασίστες κι ότι τους κατηγορούμε άδικα, αυτές τις μέρες, όσοι αντιδράσαμε κι αντιδρούμε στην φασιστοσύναξη, αντιμετωπίσαμε και “δημοκρατική επίθεση”, ότι τάχα δηλαδή υπερβάλουμε, καθώς λένε η ελευθερία του λόγου είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ότι η δημοκρατία δεν φοβάται τον διάλογο κι άλλα τέτοια εύηχα και πονηρά. Ότι οι άνθρωποι που ζήτησαν το συνεδριακό κέντρο δεν είναι χρυσαυγίτες, δεν έχουν καταδίκη που να τους βαραίνει κι εμείς, οι φορείς που αντιδρούμε, κάνουμε δίκη προθέσεων…

Αυτά είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος στον δημόσιο διάλογο αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή στο γραφείο του εκπρόσωποι των περισσότερων φορέων που βρισκόμαστε εδώ και σήμερα, για να του εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση που πήρε να τους παραχωρήσει δημοτικό χώρο και μάλιστα στην Κρύα, που όλοι γνωρίζουμε τον αγώνα που έχουμε δώσει κι εξακολουθούμε να δίνουμε προκειμένου να αποδοθούν τα σχετικά ακίνητα στο λαό της Λιβαδειάς.

Τι μας είπε δηλαδή; Ότι η δουλειά του δεν είναι να κρίνει τα πολιτικά κόμματα κι ότι εφόσον δεν έχουν καταδικαστεί, όλα καλά, νίπτουμε τας χείρας μας.

Τα ίδια βεβαίως μας έλεγαν και για την Χρυσή Αυγή όταν ξεκίνησε τη δράση της, ότι δηλαδή είναι κοινοβουλευτικό κόμμα κι έχει δικαίωμα λόγου, ότι δεν μπορούμε να την αποκλείουμε γατί την ψήφισε ο ελληνικός λαός και άλλα τέτοια, κλείνοντας τα μάτια στις επιθέσεις, τους τραμπουκισμούς, μέχρι και τις δολοφονίες.

Επικαλούμενοι “θεσμικές” και “νομικές δεσμεύσεις”, αρνούνταν και τότε να βάλουν εμπόδια στην πολιτική δράση των χρυσαυγιτών σε επίπεδο δημοτικών και περιφερειακών αρχών, τοπικές αρχές όλων των αστικών κομμάτων.

Δεν δίσταζαν μάλιστα ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – όπως ο τότε υπουργός Βούτσης – να εκφράζουν τη διαφωνία τους στη Βουλή με τη στάση της δημοτικής αρχής της Πάτρας και του κομμουνιστή δημάρχου Πελετίδη, να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη δράση των χρυσαυγιτών, υποδεικνύοντας μάλιστα στους ωρυώμενους χρυσαυγίτες ότι υπάρχουν “νομικές δικλίδες” να καταφύγουν σε βάρος του δημάρχου για “παράβαση καθήκοντος”. Τόση δημοκρατία!

Με το ίδιο “θεσμικό” σκεπτικό και πίσω από τη θέση “αφού τους ψήφισε ο κόσμος” (!) βρέθηκαν πλάι πλάι, μαζί τους σε εκδηλώσεις, επετείους, όπως όταν πόζαραν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο… τον Δεκέμβρη του 2016

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και άλλοι τους δίνανε βήμα, χώρο για να καταθέσουν τα στεφάνια τους ως “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, να παρευρίσκονται σε παρελάσεις κι άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, όλοι μαζί “μια ωραία ατμόσφαιρα” και ήταν μόνο οι λαϊκές κινητοποιήσεις που εμπόδιζαν τους ναζί εγκληματίες.

Στην περίπτωσή μας και για να έρθουμε στο σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς κι η εν ενεργεία βουλευτής του η κ. Πούλου, ξεχωρίζουν με την εκκωφαντική σιωπή τους παρότι γενικά είναι λαλίστατοι!

Απολύτως κατανοητό…

Αφού έβαλαν πλάτη και στήριξαν με κάθε τρόπο το ψηφοδέλτιο και την εκλογή της ΝΔ και του κ. Καραμάνη ως δημοτική αρχή, αφού τα στελέχη του συμμετέχουν στη διοίκηση του δήμου της Λιβαδειάς από κάθε δυνατό πόστο, αφού έχουν δηλαδή την ίδια αντίληψη των πραγμάτων είναι λογικό να βρίσκονται σε αμηχανία και να σιωπούν μέχρι να κοπάσει η μπόρα. Και μετά, ίσως ακολουθήσει στη βουλή ή στο δημοτικό συμβούλιο, κανένας “πύρινος λόγος” κατά του φασισμού που όλοι -στα λόγια πάντα- τον καταδικάζουμε…

Αναρωτιόμαστε:

Τι συνδέει την τάχα “ανεξάρτητη” δημοτική αρχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως τον δήμαρχο κ. Καραμάνη με τέτοιου είδους ακροδεξιά-φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα; Γιατί καταβλήθηκε από την μεριά τους τόση προσπάθεια να τους εξασφαλιστεί χώρος για να πραγματοποιήσουν το λεγόμενο συνέδριό τους μετά την ακύρωση της παραχώρησης του συνεδριακού κέντρου από τον δήμο; Από πού κι ως πού ο δήμαρχος, λειτουργώντας ως ντίλερ του μορφώματος, μεσολαβεί και μάλιστα με επίμονο τρόπο σε επαγγελματίες της περιοχής παίρνοντας «εργολαβία» το έργο της εξεύρεσης αίθουσας;

Ποια νήματα είναι αυτά που τους συνδέουν;

Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας:

Η δημοτική αρχή της ΝΔ κι ο ΣΥΡΙΖΑ που την στηρίζει φέρουν βαριά ευθύνη για την προσπάθειά τους να ξεπλύνουν και να απενοχοποιήσουν στη συνείδηση του λαού της Λιβαδειάς ένα φασιστικό μόρφωμα, ανεξάρτητα από το πώς αυτό ονομάζεται», σημείωσε και έστειλε το ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι: «Εδώ είναι τόπος αντίστασης, αγώνα και θυσίας. Εδώ δεν χωράνε ούτε οι φασίστες, ούτε όσοι τους ανέχονται, ούτε όσοι τους ξεπλένουν».

Σχετικά

Μία άποψη για το “Η αποφασιστικότητα και μαζικότητα του λαού της Λιβαδειάς χάλασε τα σχέδια των φασιστών και των υποστηρικτών τους (VIDEO – ΦΩΤΟ)”

  1. νονειμ

    Ελλιπης ενημερωση. ωραιο το αριστερο παραληρημα , την ιδια κασετα βαζουν εδω και 40 χρονια. μεχρι και στον βελουχιωτη αναφερεται , τον γνωστο σφαγεα. για την ιστορια να αναφερουμε, οτι οι φασιστες που ειχαν μαζευτει στην Λειβαδια ησαν 15 ηλικιωμενοι.
    προπηλακιστηκαν αυτοι , κινδυνεψαν και τα οργανα ταξεως. Επισης αναμεσα στους αριστερους υπηρχε και ομαδα κρουσης ( ξενοφερτα αναρχοαπλυτα).
    Αληθεια , οι φασιστες ποιοι ειναι τελικα ???

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα