Κυριακή του Ασώτου στην Ι. Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Ασωπίας– Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου-Προστασίας των Χριστιανών Ασωπίας, με τη συμμετοχή πολλών πιστών, των οικείων και των πνευματικών παιδιών του μακαριστού ιερέα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας αναλύοντας την παραβολή του ασώτου υιού ή του σπλαχνικού πατέρα, ενώ αναφέρθηκε και στο χρυσό κανόνα: “Πάντα οὖν ὅσα ἂν θέλητε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, οὕτω καὶ ὑμεῖς ποιῆτε αὐτοῖς· οὗτος γάρ ἐστιν ὁ νόμος καὶ οἱ προφῆται”, που αναφέρει ο Χριστός στην επί Όρους Ομιλία Του. Επίσης, αναφέρθηκε στο μακαριστό π. Κωνσταντίνο Γκέλη, ο οποίος υπήρξε κτίτωρ της Ιεράς Μονής και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του. Μετά τη Θ.Λειτουργία και το Μνημόσυνο σε αίθουσα της Μονής παρουσιάσθηκε αφιέρωμα με φωτογραφίες από τη ζωή του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ξηρονομή, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, και ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Ξηρονομαίων.

imtl.gr

Σχετικά