Ο λαός της Λιβαδειάς έκανε πράξη το σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του λαού της Λιβαδειάς που τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την προσπάθεια πραγματοποίησης «συνεδρίου» ενός νέου φασιστικού μορφώματος αλλά και την επίσκεψη στην πόλη κλιμακίου των μπροστινών του Κασιδιάρη «Σπαρτιατών», με επικεφαλής τον Β. Στίγκα, έκανε πράξη το σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Όπως τονίζει η ΤΕ σε ανακοίνωσή της:

«Είναι ήδη γνωστό πως κάτω από την πίεση της μεγάλης αντιφασιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων και του λαού την Κυριακή 3 Μάρτη που απέτρεψε την πραγματοποίηση της φασιστοσύναξης, αλλά και την άρνηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς να συναντηθεί με τον πρόεδρο των “Σπαρτιατών”, ο τελευταίος δεν τόλμησε να εμφανιστεί τη Δευτέρα 4 Μάρτη ούτε στο νοσοκομείο, ούτε και στην απογευματινή εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας όπως είχε ανακοινώσει, λαμβάνοντας το αποφασιστικό μήνυμα ότι οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη της Λιβαδειάς.

Θεωρούμε αποφασιστική τη συμβολή των φίλων και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που με το κάλεσμά του μπήκε μπροστά και οργάνωσε αυτή την αντίδραση καθώς και τους μαζικούς φορείς της πόλης της Λιβαδειάς, το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία που απέδειξαν τα αντανακλαστικά τους και άμεσα ανταποκρίθηκαν.

Στη Λιβαδειά των αγώνων, της αντίστασης και της θυσίας διατρανώθηκε η αναγκαιότητα οργάνωσης και πάλης, φάνηκε στην πράξη η δύναμη του λαϊκού κινήματος, που όταν το αποφασίζει μπορεί και φέρνει αποτελέσματα και νίκες, απομονώνει τους φασίστες με όποιο μανδύα κι αν αυτοί παρουσιάζονται.

Στη Λιβαδειά των αγώνων, της αντίστασης και της θυσίας, τις τελευταίες μέρες εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που διοικούν τον δήμο και απροκάλυπτα στάθηκαν “στη λάθος πλευρά”, είτε με την άμεση εμπλοκή τους όπως ο κ. Καραμάνης που έκανε κάθε προσπάθεια να τους διευκολύνει, είτε με την εκκωφαντική σιωπή τους όπως η κ. Πούλου και εν συνόλω ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατόπιν εορτής κατατροπώνουν το φασισμό δικαστικά!».

Σχετικά