Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων Δημήτρη Καραμάνη με την Ομάδα Εργασίας για την ολοκλήρωση της Έκθεσης Λαζαρή

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων  Δημήτρης  Καραμάνης συναντήθηκε σήμερα με την Ομάδα Εργασίας για την ολοκλήρωση της Έκθεσης Λαζαρή στο Μουσείο Πολιτισμού – Πινακοθήκη Λαζαρή, η οποία αποτελείται από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Όλγα Μεντζαφού,  υπεύθυνη για τη θεματική διάρθρωση της έκθεσης Λαζαρή, την Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ κ. Σόνια Χαραλαμπίδου, τον Αρχιτέκτονα – Μουσειολόγο κ. Κριστιάν Λασκαρίδη και τον Μηχανολόγο κ. Γεράσιμο Βασιλάτο. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Γεωργία Τσώκου.

Η ομάδα εργασίας ενημέρωσε τον Δήμαρχο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της έκθεσης Λαζαρή και κατόπιν μετέβησαν στο κτήριο της Νεροτριβής, όπου θα φιλοξενείται η έκθεση Λαζαρή, για την επιτόπιο επισκόπηση της εξέλιξης του έργου.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε ότι η λειτουργία του Μουσείου Πολιτισμού – Πινακοθήκη Λαζαρή θα συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης της Λιβαδειάς, καθώς οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό έργο του μεγάλου ζωγράφου.  Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η συλλογή θα πάψει να βρίσκεται στις αποθήκες του Δήμου και θα πάρει τη θέση που της αξίζει σε ένα ανακαινισμένο κτήριο στην περιοχή της Κρύας, λειτουργώντας παράλληλα και συμπληρωματικά με το ανακαινισμένο Λαογραφικό Μουσείο.  Καταλήγοντας σημείωσε ότι το Μουσείο Πολιτισμού – Πινακοθήκη Λαζαρή θα αποτελέσει μέρος της ευρύτερης προσπάθειας που επιχειρείται από το Δήμο Λεβαδέων για την ανάδειξη της περιοχής και την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του.

Σχετικά