Θήβα: Το πρώτο βράδυ του Στέφανου Κασσελάκη στο στρατόπεδο – Οι εξετάσεις, ο θάλαμος με τους νεοσύλλεκτους και το συσσίτιο

Στις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε την πύλη του στρατοπέδου της Θήβας για να υπηρετήσει ως απόδημος την στρατιωτική του θητεία, για περίπου δύο εβδομάδες.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στο κέντρο εκπαίδευσης Πυροβολικού. Οι κάμερες τον κατέγραψαν να κάνει το τελευταίο τηλεφώνημα και να αποχαιρετά συγκινημένος τον πατέρα του. Στη συνέχεια, έδωσε τα προσωπικά του έγγραφα και πέρασε την πύλη του στρατοπέδου για να ντυθεί στα χακί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ορκιστεί στις 29 Μαρτίου, ανήμερα των γενεθλίων του. Αφού λάβει την άδεια ορκωμοσίας θα επιστρέψει στη Θήβα για να πάρει το απολυτήριό του.

Στέφανος Κασσελάκης

Η θητεία του θα έχει διάρκεια 20 ημερών και συμπεριλαμβάνει τις βασικές γνώσεις ενός στρατιώτη.

Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα κάνει χρήση της εξόδου της Καθαράς Δευτέρας ενώ δεν έχει γινεί γνωστό ακόμη εάν θα δεχθεί επισκέψεις στο πρώτο επισκεπτήριο, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στέφανος Κασσελάκης

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο στρατόπεδο της Θήβας είχε υπηρετήσει τη θητεία του και ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέφανος Κασσελάκης

Η πρώτη νύχτα στο στρατόπεδο

Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή και έλαβε τα στρατιωτικά του έγγραφα, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, έλαβε τον ιματισμό του και οδηγήθηκε στο θάλαμό του, τον οποίο θα μοιράζεται με 15 νεοσύλλεκτους.

Στη συνέχεια συμμετείχε κανονικά στο βραδινό συσσίτιο, που περιελάμβανε καλαμαράκια.
Ακολούθως, επέστρεψε στον θάλαμό του και γνωρίζεται με τους άλλους νεοσύλλεκτους, ενώ πιθανότατα αύριο θα επικοινωνήσει με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου του Mega, του έχει παραχωρηθεί ένα γραφείο αξιωματικού ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πηγές, επιτρέπονται τα κινητά τα οποία όμως οι φαντάροι μπορούν να τα ενεργοποιήσουν μόνο μετά το μεσημεριανό φαγητό έως την απογευματινή εκπαίδευση και μετά την απογευματινή εκπαίδευση μέχρι το βραδινό σιωπητήριο.

Δείτε το βίντεο:

Βόλτα στη Θήβα

Λίγη ώρα πριν κλείσει η πύλη του στρατοπέδου, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε περιοδεία στη Θήβα.

Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης

Μίλησε στους πολίτες στην πλατεία της πόλης, έβγαλε selfies και δήλωσε έτοιμος για τη στρατιωτική του θητεία. “Είναι τιμή μου να είμαι σήμερα εδώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου, ως οφείλω ως ένας απόδημος που έχει επιστρέψει να προσφέρει στον τόπο του” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στέφανος Κασσελάκης

Το ηθικό του, όπως είπε, είναι ακμαιότατο. “Το ηθικόν εστί ακμαιότατον, είναι συγκινητικό το ότι μπορώ να επιστρέφω στην πατρίδα μου αισθάνομαι συγκινημένος” τόνισε και ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα ενημερώνονται από βίντεο στο TikTok.

Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα, έκανε την πρώτη του ανάρτηση μέσα από το στρατόπεδο

@skasselakis

Μην ανησυχείτε έχω συνεργάτες, εγώ είμαι στρατό! #fyp

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Σχετικά