Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για τα προβλήματα στη διασύνδεση ΦΗΜ με POS

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της βοιωτικής επιχειρηματικής κοινότητας και μετά την έκφραση πολλών προβληματισμών από τα μέλη του, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Με την επιστολή αυτή, θίγει ένα σημαντικό πρόβλημα, που απασχολεί την επιχειρηματικότητα της χώρας και να ζητάει την ανάλογη παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην πορεία υλοποίησης της υποχρεωτικής διασύνδεσης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών με POS, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα, τεχνικής και διοικητικής φύσεως καθώς και με ζητήματα, που αναφέρονται στο κόστος και στην ανάγκη υποστήριξης της διασύνδεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκφράζει τη συμφωνία του με τις αναλυτικές διαπιστώσεις, που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Στερεάς Ελλάδας, και ο Πρόεδρος του, κ. Λάμπρος Σκάρλας και συντάσσεται με τις προτάσεις του, για μείωση του κόστους σύνδεσης ΦΗΜ με POS, για αναβάθμιση της υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις και βέβαια για να δοθεί η αναγκαία παράταση, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η όλη διαδικασία.

Η προσέγγιση του Συνδέσμου είναι η εξής:

1. Επιχορηγήσεις:

• Η κυβέρνηση να παρέχει άμεσες επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις για να καλύψει μέρος του κόστους αγοράς και εγκατάστασης ΦΗΜ και POS και σίγουρα όχι με μορφή voucher που εμπλέκουν λογιστές, μεταπωλητές, κατασκευαστές, κοινωνία της πληροφορίας, υπουργείο και επιχειρήσεις.

• Το ύψος της επιχορήγησης να γίνεται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και τον τύπο του εξοπλισμού που αγοράζεται.

2. Φορολογικές ελαφρύνσεις:

• Οι επιχειρήσεις που συνδέουν ΦΗΜ με POS να έχουν δικαίωμα για φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως μείωση του φόρου εισοδήματος ή του ΦΠΑ.

• Το ύψος της φορολογικής ελάφρυνσης να είναι ανάλογο με το κόστος σύνδεσης ΦΗΜ με POS.

3. Δάνεια με χαμηλό επιτόκιο:

• Οι επιχειρήσεις να μπορούν να λάβουν δάνεια με χαμηλό επιτόκιο από τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν το κόστος σύνδεσης ΦΗΜ με POS.

• Τα δάνεια να έχουν μακροπρόθεσμη διάρκεια αποπληρωμής.

4. Πρόσθετα κίνητρα:

1. Εκτός από τα οικονομικά κίνητρα,

2. Δωρεάν εκπαίδευση για τη χρήση ΦΗΜ και POS

3. Τεχνική υποστήριξη

4. Απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών

Σχετικά