Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου των Βρεφονηπιακών Σταθμών “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” και “Η Ζωοδόχος Πηγή” Δηλεσίου – Εξόδιος Ακολουθία μακαριστής μοναχής Μεθοδίας

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την εορτή της 25ης Μαρτίου των Βρεφονηπιακών Σταθμών “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” και “Η Ζωοδόχος Πηγή” Δηλεσίου του Ιδρύματος «Προστασία Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένη Βαφειαδάκη» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών. Τα παιδιά που ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκομένους και έλαβαν την ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα μικρά παιδιά, τους υπεύθυνους και παιδαγωγούς των Βρεφονηπιακών Σταθμών για την ωραία εκδήλωση για τον εορτασμό της διπλής εορτής, του αγγέλματος του ερχομού του Θεού στον κόσμο και την επέτειο της επανάστασης του 1821 και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» Κλειδίου Τανάγρας, όπου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής μοναχής Μεθοδίας, πλαισιούμενος από κληρικούς της περιοχής, μοναχές και πιστούς. Η μακαριστή μοναχή προερχόταν από τον έγγαμο βίο και όταν χήρευσε ακολούθησε το μοναχικό βίο. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Καθηγούμενος  της Ιερής Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η μακαριστή μοναχή αξιώθηκε να ζήσει σε δυο οικογένειες, δημιούργησε οικογένεια μέσα από την ευλογημένη συζυγία και στη συνέχεια έζησε στην πνευματική οικογένεια του ησυχαστηρίου. Τόνισε, ότι ήταν καλή, συνεπής και είχε το χάρισμα της μαθητείας, αγαπήθηκε από τις μοναχές και τους πιστούς και τους αγάπησε, και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της.

Πηγή:  imtl.gr

Σχετικά