Έτσι γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Λιβαδειά(φωτο)

Πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Λεβαδέων

Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Λεβαδέων που κορυφώθηκε τη Δευτέρα με την παρέλαση.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Κ. Καραμάνης συνεχάρη τους μαθητές και όλα τα τμήματα των συλλόγων και ομάδων που παρέλασαν, την 114 Π.Μ. της Αεροπορίας, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, καθώς και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων, την Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Λιβαδειάς.

Σε μήνυμά του ο κ. Καραμάνης σημείωσε:

«Η 25η Μαρτίου, αποτελεί ημέρα ορόσημο για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, ημέρα κατάνυξης, υπερηφάνειας, μνήμης και τιμής.

Το μήνυμα της επετείου είναι διαχρονικό: Οι Έλληνες μπορούμε!

Με ενότητα, ελπίδα και αισιοδοξία μπορούμε να υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Η επανάσταση του 1821 και ο αγώνας των Ελλήνων που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας με στόχο την γέννηση του Ελληνικού Κράτους αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του Έθνους μας και τον σημαντικότερο ιστορικό οδοδείκτη για όλους μας..

Ας αναλογιστούμε την ανδρεία και τη θυσία τους, ας εμπνευστούμε από τον αγώνα τους και ας συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!

Ζήτω η Ελλάδα!»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν η Τροφώνια Ακαδημία και ο Δήμος Λεβαδέων στα πλαίσια του εορτασμού της διπλής γιορτής της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου του ’21.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στην Κρύα, ομιλία από τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και ζωγράφο Πέτρο Μακρή με θέμα: «Έλληνες πατριώτες και φιλέλληνες δημοσιογράφοι και διανοούμενοι στις επάλξεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατά της οθωμανικής τυραννίας. Κορυφαία η συμβολή του Ιάκωβου Μέγιερ».

Το Σάββατο 23 Μαρτίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστικές σκέψεις για την Επανάσταση του 1821 από δημιουργούς της Βοιωτίας», όπου 54 Βοιωτοί δημιουργοί, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, από 18 ως 82 ετών (!) εξέθεσαν εξαιρετικά έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση.

Επίσης το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 4ου Παραβιωτικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Ευρυτάνων Νόμου Βοιωτίας, με συνδιοργανωτή και τον Δήμο Λεβαδέων, στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς.

Η πόλη μας γέμισε με ήχους από πίπιζες, γκάιντες και παραδοσιακές φορεσιές από τα παιδικά τμήματα που συμμετείχαν.

Το Φεστιβάλ κορυφώθηκε την Κυριακή στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς με τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων όπου συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει χορούς και δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και την παρέλαση των τμημάτων με τα λάβαρα Συλλόγων.

Στο Φεστιβάλ που αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Περιφέρειας συμμετείχαν 40 Βοιωτικοί Πολιτιστικοί Χορευτικοί Σύλλογοι, 50 Χορευτικά Τμήματα και πάνω από 900 χορευτές όλων των ηλικιών.

Την Κυριακή ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της 25ης Μαρτίου, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Expedition and Travel, διοργάνωσε ανοιχτή συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, με το συγκρότημα California Repercussions από την Καλιφόρνια.

Το συγκρότημα που αποτελείται από 50 μουσικούς, εμφανίζεται συχνά στην πατρίδα του αλλά και σε όλον τον κόσμο. Η επιτυχία τους οφείλεται στην ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στα χάλκινα, τα πνευστά και τα κρουστά όργανα αλλά και στην ενέργεια και το ατέλειωτο κέφι των μουσικών. Ακούστηκαν μουσικές του αμερικανικού αγώνα ανεξαρτησίας, καθώς και αντίστοιχες ελληνικές με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου όπως «Ο χορός του Ζαλόγγου».

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Καραμάνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων οι οποίες όπως επεσήμανε αναβαθμίζουν σημαντικά την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου μας.

Εντυπωσιακή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λιβαδειά(φωτογραφίες)

Σχετικά