Υπέροχες καλοκαιρινές στιγμές στην πανέμορφη Πλάκα Λεωνιδίου – Και δεν πληρώνετε και ακτοπλοϊκά

Αναζητάτε έναν προορισμό που να φέρνει στο μυαλό σας καταγάλανες νησιωτικές εικόνες, ενώ μπορείτε να βρεθείτε εκεί μονάχα με το αμάξι σας και εννοείτε χωρίς να επιβαρυνθείτε με τα ασύμφορα ακτοπλοϊκά εισιτήρια; Γνωρίστε τη μοναδική καταγάλανη Πλάκα Λεωνιδίου, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριουδάκι που συνδυάζει απίστευτα, πεντακάθαρα νερά, καλό φαγητό, ξεγνοιασιά και για τους λάτρεις της διασκέδασης… διασκέδαση μέχρι πρωίας.
Όσα θα δείτε και θα κάνετε

Το μικρό της λιμανάκι στην πραγματικότητα αποτελεί το επίνειο του Λεωνιδίου, ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα σημεία της παραλιακής Αρκαδίας. Ο σχεδιασμός δε του σύγχρονου λιμανιού της Πλάκας άρχισε στο τέλος του 19ου αιώνα και ολοκληρώθηκε σχεδόν μετά από έναν αιώνα, αναφέρει το travel-inspiration.gr.

Προπολεμικά, τα πλοία αγκυροβολούσαν συνήθως μακριά από την αποβάθρα και την μεταφορά των επιβατών και των εμπορευμάτων εκτελούσαν οι λεμβούχοι. Και λογικό θα μου πεις, αφού η προσέγγιση των μεγάλων πλοίων ήταν απαγορευτική μιας και η παραλία του Λεωνιδίου ήταν αλίμενη και επικίνδυνη στην προσέγγισή της.

Στις μέρες μας ωστόσο, το μικρό, γραφικό λιμανάκι φιλοξενεί πλεούμενα όλων των ειδών, προσφέροντάς τους την αναγκαία ασφάλεια πλάι στα πιο καθαρά γαλανά νερά που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Απέναντι του, ο μικρός οικισμός με τα χρωματιστά σπιτάκια και τις ταβερνούλες πλάι στο κύμα, είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά, συνδυάζοντας ρηχά, πεντακάθαρα νερά, ασφάλεια, ηρεμία και ξεγνοιασιά. Η περατζάδα δε μέχρι το λιμάνι και τα αγκυροβολημένα καΐκια αποτελεί την καθημερινή δραστηριότητα όλων.

Ωστόσο, έξω από τον λιμενοβραχίωνα, απλώνεται μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πελοποννήσου, όπου λόγω του μεγάλου μήκους της δεν θα μπορούσε επουδενί να χαρακτηριστεί πολύβουη. Απλώνεται σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων, αμμουδερή με λευκά βότσαλα και στο νότιο τμήμα της, στα μετόπισθεν του λιμανιού, έχει ξαπλώστρες και εύκολη πρόσβαση σε καφετέριες και εστιατόρια.

Εάν λοιπόν θελήσετε να βρεθείτε στην Πλάκα, θυμηθείτε πως απέχει από την Αθήνα περίπου 210 χιλιόμετρα, ενώ διαθέτει και κάμπινγκ, το οποίο μάλιστα συγκεντρώνει μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στους τουριστικούς οδηγούς της περιοχής.

Σχετικά