Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι, αναστέλλονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων

Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι μετά από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων ανεστάλησαν στη Βαλτιμόρη την Τρίτη (26.03.2024) το βράδυ, λίγες ώρες μετά την κατάρρευση γέφυρας στο λιμάνι αυτής της πόλης των ανατολικών ΗΠΑ, και οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν θεωρείται πλέον πως είναι νεκροί, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού λιμενικού σώματος.

«Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν (…), και τη θερμοκρασία του νερού, αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάμε πως θα βρούμε ανθρώπους ακόμη στη ζωή», εξήγησε ο αντιναύαρχος Σάνον Γκίλριδ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης του Μέριλαντ ανέφερε ότι το φορτηγό πλοίο που έπεσε στη γέφυρα στη Βαλτιμόρη είχε προλάβει να εκπέμψει sos, με αποτέλεσμα να περιοριστεί η κυκλοφορία και να σωθούν ζωές.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι ήρωες. Έσωσαν ζωές την περασμένη νύχτα», είπε ο Γουές Μουρ αναφερόμενος στο πλήρωμα του πλοίου Dali το οποίο κατάφερε να ενημερώσει τις αρχές ότι αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα ενώ έπλεε με ταχύτητα οκτώ κόμβων στον ποταμό Πατάπσκο για να προσκρούσει τελικά στη γέφυρα στη Βαλτιμόρη.

«Η προκαταρκτική έρευνα υποδηλώνει ότι επρόκειτο για ατύχημα», είπε ο κυβερνήτης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη ένδειξη ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης έκλεισε μέχρι νεωτέρας. Πρόκειται για το σημαντικότερο λιμάνι των ΗΠΑ όσον αφορά τα φορτία αυτοκινήτων. Μόνο το 2022 πέρασαν από εκεί περισσότερα από 750.000 οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία της λιμενικής αρχής.

Η γέφυρα Francis Scott Key, κατασκευάστηκε το 1977 κι ήταν η βασικότερη της πολιτείας του Μέριλαντ, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τουλάχιστον 30 χιλιάδες οχήματα περνούσαν καθημερινά, επάνω στις 4 λωρίδες κυκλοφορίας.

Σχετικά