Κέρδισαν μια μάχη οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ανανεώνονται οι συμβάσεις του για ακόμη 40 ημέρες…

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη κι εμείς με τη ζωή»: Την κοινή τους απαίτηση να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης που την οδηγεί στο κλείσιμο, διαδήλωσαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας εργαζόμενοι και Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, Συνδικάτα και φορείς της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, με τον αγώνα τους, απέσπασαν τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου.

«Όλοι μαζί σήμερα σε μια μετωπική σύγκρουση με αποφάσεις της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων, των μηχανισμών τους, βγαίνουμε νικητές», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ενημερώνοντας τους χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ», σημείωσε κάτω από έντονα χειροκροτήματα και συγκίνηση.

«Αυτός ο αγώνας δεν τελείωσε, ούτε για σας, αλλά ούτε και για μας» τόνισε η Ασημίνα Λιούγκου, μαθήτρια του Γυμνασίου.

Τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τα σωματεία και τους φορείς της Λοκρίδας, της Θήβας, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας υποδέχθηκαν στην Ομόνοια σωματεία και φορείς της Αττικής.

Ξεχωριστό τόνο στην πορεία μέχρι το Σύνταγμα έδωσαν οι μαθητές από τη Λοκρίδα και το Δημοτικό Σχολείο της Λάρυμνας που τέθηκαν με τα πανό τους στην κεφαλή της κινητοποίησης: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά», φώναξαν επιβεβαιώνοντας πως συχνά το πιο μεγάλο μάθημα διδάσκεται στον δρόμο.

Σχετικά