Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση – Ο Ηλίας Μίχος δέχτηκε επίθεση με καφέδες την ώρα της προσαγωγής του

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε:

  • Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,
  • Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων),
  • Ένοχος για μαστροπεία,
  • Αθώος για εμπορία ανήλικου,
  • Ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, οι σύλλογοι φοιτητών, ομοσπονδίες γυναικών, αλλά και η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη, που περίμεναν έξω από το Εφετείο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς:

Η επίθεση με τους καφέδες κατά την άφιξη

Ο Ηλίας Μίχος δέχτηκε επίθεση κατά την άφιξή του στο Εφετείο, από το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί εν αναμονή της τελικής απόφασης.

Η άφιξή του ήταν επεισοδιακή, καθώς το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο εν αναμονή των αποφάσεων, εκτόξευσε καφέδες προς την κατεύθυνση του κατηγορουμένου, ο οποίος έφτασε φορώντας μπουφάν με κουκούλα που έκρυβε τα χαρακτηριστικά του. Οι Αρχές τον απομάκρυναν βιαστικά, ενώ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των πολιτών και των αστυνομικών, με τους πρώτους να φωνάζουν και τις Αρχές να απαντούν σπρώχνοντάς τους πίσω με τις ασπίδες.

Σχετικά