Οι ημέρες και τα έργα της ‘’επιτελικής’’ κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσιωπούν τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος του ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Επεσήμανε εξ’ αρχής ότι, πρόκειται για πρόταση δυσπιστίας στα πλαίσια άσκησης συνταγματικού δικαιώματος, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και πρόταση μομφής από την κοινωνία, η οποία πλέον κατά 80% είναι αντίθετη στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το δυστύχημα των Τεμπών.

Τόνισε ότι, η κυβέρνηση υποστηρίζει το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, το οποίο έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία και τις οικογένειες των θυμάτων, μαζί με την στήριξη που έδειξε ο Πρωθυπουργός στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή, παρά τις όσες διαπιστωμένες παραλείψεις του ως αρμόδιου Υπουργού για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, επανεντάσσοντας τον στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα επιμέρους θέματα της πρότασης μομφής.

Για την εξεταστική επιτροπή:

·       Υπήρξε μεθοδευμένη συζήτηση. 

·       Προσανατολισμός στο αφήγημα του ανθρώπινου λάθους.

·       Αγνοήθηκαν χρήσιμες καταθέσεις, Χαλκιά και Προφυλλίδη.

·    Κλήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ως μάρτυρας, όταν είχε ήδη ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη, οπότε αρνήθηκε μαρτυρία.

·       Η πλειοψηφία της επιτροπής αρνήθηκε να καλέσει τον υπουργό κ. Τριαντόπουλο, μολονότι είχε δηλώσει στην ΤΡΤ Τv για την άψογη αποκατάσταση του περιβάλλοντος του ατυχήματος της τραγωδίας.

·       Αγνοήθηκε η παράνομη  παρέμβαση στον χώρο του ατυχήματος με μεταβολή των στοιχείων (μπάζωμα). 

·       Καταφανής η αλλοίωση των συνομιλιών σταθμάρχη και μηχανοδηγών.

Για την διαρροή των e-mails:

·       Παράνομη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

·       Αποδείχθηκε ότι το επιτελικό κράτος είναι διάτρητο.

·   Η Κυβέρνηση δεν ενημερώνει ποιος ήταν ο υπεύθυνος προσωπικών δεδομένων του Υπουργείου, ποιος ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων, ποιες οι δικλείδες ασφαλείας και από ποιο IP στάλθηκε σε χιλιάδες αποδέκτες το e-mail της Ασημακοπούλου;

Για την ακρίβεια – φοροδιαφυγή:

·     Προφανής η αποτυχία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. Έχει εκδώσει 25 αποφάσεις τα δύο τελευταία χρόνια και η ακρίβεια καλπάζει.

·       Η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο συνεχίζεται.

·       Δεν λειτουργούν οι γενικές διευθύνσεις ΕΦΕΤ σε πολλές περιφέρειες της χώρας.

Τέλος ο βουλευτής επεσήμανε πως είναι παιδαριώδης ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι οικονομικά συμφέροντα οδήγησαν στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω ζητήματα της πρότασης μομφής.

Για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία, πατήστε εδώ.

Σχετικά