Η Έδρα του Πρωτοδικείου παραμένει στη Λιβαδειά-Eυχαριστώ Μητσοτάκη,Βορίδη

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Δημήτρης Καραμάνης, σε δελτίο τύπου αναφέρθηκε στο νέο Δικαστικό Χάρτη της Ελλάδας, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι «θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την παραμονή της έδρας του Πρωτοδικείου στην Πρωτεύουσα του Νομού.

Ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Επικρατείας κ.Μάκη Βορίδη, τον Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Λευτέρη Κτιστάκη, τον Δήμαρχο Δισστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννη Σταθά, τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς και τον πρ. Βουλευτή, κ. Γ. Καράμπελα, καθώς και τους φορείς, τους συλλόγους και τον λαό της Λιβαδειάς.

Δείτε το δελτίο τύπου

Η Έδρα του Πρωτοδικείου παραμένει στη Λιβαδειά, την πρωτεύουσα της Βοιωτίας!

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα της αναμόρφωσης του Δικαστικού χάρτη της χώρας, ως Δήμαρχος Λεβαδέων κατέστησα σαφές ότι η βασική μας αρχή είναι πως ο Δήμος και η πόλη μας δεν διεκδικεί τίποτα και από κανέναν.
Ξεκαθάρισα όμως ότι θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την παραμονή της έδρας του Πρωτοδικείου στην Πρωτεύουσα του Νομού, και αυτό πράξαμε με σθένος απέναντι σε όσους έκαναν λόγο για κατάργηση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς. Το μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δεκτή η όποια επιχείρηση υποβάθμισης του Δήμου μας πήγε προς κάθε κατεύθυνση.
Άμεσα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις μεταξύ άλλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και σε θεσμικούς παράγοντες που άμεσα ή έμμεσα είχαν συμμετοχή στην λήψη της τελικής απόφασης.
Το αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλαμε μας δικαίωσε και η πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας, η Λιβαδειά, συνεχίζει να διατηρεί την έδρα του Πρωτοδικείου!

Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε αρκετούς συμμάχους τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω θερμά.
Κατ΄ αρχάς ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την δίκαιη για την Λιβαδειά απόφαση.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη.
Ευχαριστώ θερμά τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Λευτέρη Κτιστάκη για την ψύχραιμη στάση και τη συμβολή του στην ισόρροπη απόφαση που πάρθηκε, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αδικεί την Θήβα.
Συγχαίρω και ευχαριστώ τον Δήμαρχο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννη Σταθά, τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς και τον Πρόεδρό του κ. Βασίλη Δαλαμάγκα για την όλη κινητοποίηση και ανάδειξη του δίκαιου αιτήματος.
Επίσης ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φίλο και πρώην βουλευτή κ. Γιάννη Καράμπελα του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και τους συλλόγους και κυρίως τον λαό της Λιβαδειάς που ήταν στο πλευρό μας, σε αυτόν το Δίκαιο Αγώνα.

Σχετικά

Μία άποψη για το “Η Έδρα του Πρωτοδικείου παραμένει στη Λιβαδειά-Eυχαριστώ Μητσοτάκη,Βορίδη”

  1. Θηβαίος Πολιτης

    Ναι βεβαίως ευχαρίστησε και τον Κτιστάκη, που αν και ζει στη Θήβα δεν μπόρεσε να κρατήσει εδώ την έδρα!Αλλά αυτούς επιλέγουμε μας φταίει ποιος τελικά;;;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα