Πρωτομαγιά στους Καταρράκτες της Πέτρας Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Με λιγότερο νερό(λόγω ανομβρίας) και κόσμο ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς στους καταρράκτες της Πέτρας Αλιάρτου.

Αρκετοί ήταν και φέτος οι επισκέπτες, που γιόρτασαν την  Πρωτομαγιά στoυς καταρράκτες της Πέτρας,μεταφέροντας το οικογενειακό τραπέζι στη φύση.

Ωστόσο, ο αριθμός ήταν μειωμένος συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Το συγκεκριμένο σημείο χαρίζει ένα θέαμα μοναδικό,  με τους καταρράκτες να  δημιουργούν μια μικρή λίμνη και ένα τοπίο μαγευτικό με γεφυράκια και γιγάντια πλατάνια,να αποτελεί στολίδι όχι μόνο της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Βοιωτίας.
Ένας επίγειος παράδεισος  που σαν Βοιωτοί θα πρέπει  να αισθανόμαστε υπερήφανοι που ανήκει στα γεωγραφικά μας  όρια.
Την Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας “ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ” και την Τ.Κ.Πέτρας.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Εορτασμός της Πρωτομαγιάς στους Καταρράκτες της Πέτρας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων 

Με εκπληκτικό τρόπο γιορτάστηκε η φετινή Πρωτομαγιά στους περίφημους καταρράκτες της Πέτρας Αλιάρτου. 

Με τη φύση να έχει ανθίσει και τα γάργαρα νερά να κυλούν, ο εορτασμός απέκτησε και μαγευτική  διάσταση.

Επισκέπτες από διάφορα σημεία της χώρας, λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης και να γιορτάσουν αυτή τη σημαντική ημέρα. 

Με μουσική, χορό, φαγητό και κρασί και με σύμμαχο την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου  ο εορτασμός δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ειδυλλιακή.

Οι καταρράκτες της Πέτρας Αλιάρτου αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους και η γιορτή της Πρωτομαγιάς ευκαιρία να απολαύσουμε και να τιμήσουμε τη φυσική μας κληρονομιά.

Ο δήμος Αλιάρτου –  Θεσπιέων προωθεί ένα Ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανάδειξης των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, το οποίο σύντομα θα τεθεί στα Συλλογικά  όργανα του Δήμου και σε διαβούλευση με φορείς.

Δείτε βίντεο,φωτογραφίες

Φωτογραφίες εδώ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο