«Πρωταθλητές» οι Έλληνες σε πολύωρη εργασία και μικρές αμοιβές: Δουλεύουν περισσότερο από άλλους Ευρωπαίους

Καταρρίπτεται το αφήγημα ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν πολύ.

Μια αρνητική «πρωτιά» έχει η Ελλάδα και μάλιστα αφορά την εργασία.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, που είναι «πρωταθλήτρια» σε πολύωρη εργασία αλλά και στις μικρές αμοιβές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατικής Αρχής, οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάζονται να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, καθώς δεν αμείβονται αρκετά.

«Δουλεύουμε πολλές ώρες και δεν αμειβόμαστε όπως θα έπρεπε. Στο εξωτερικό δουλεύουν λιγότερο και αποδίδουν περισσότερο», αναφέρει στον Alpha ένας εργαζόμενος.
Σύμφωνα με την Eurostat, οι Έλληνες το 2023 δούλεψαν περισσότερο από κάθε άλλο εργαζόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ενδεικτικό είναι πως το 11,6% των Ελλήνων δούλεψε περισσότερο από 49 ώρες την εβδομάδα για την βασική τους εργασία. Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ίδιες ώρες δεν ξεπερνά το 7,1%.

«Είναι όλα πολύν ακριβά και τα ενοίκια και κάπου μας εγκλωβίζει αυτό», αναφέρει 24χρονος εργαζόμενος.

Μάλιστα, παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού, οι Έλληνες εξακολουθούν να λαμβάνουν έναν από τους χαμηλότερους βασικούς μισθούς μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 15η θέση με βασικό μισθό στα 830 ευρώ πίσω από την Κροατία και την Λιθουανία. Την ίδια ώρα οι βασικές αποδοχές στην πρώτη της λίστας, το Λουξεμβούργο, φτάνει τις 2. 571 ευρώ.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο