“Μύλος” στο ΕΠΑΛ Αλιάρτου- Περισσότεροι από 130 μαθητές εκτός εξετάσεων λόγω απουσιών

Υπό κατάληψη τελεί το εσπερινό ΕΠΑΛ στην Αλίαρτο από διαμαρτυρόμενους μαθητές, που χάνουν τη χρονιά τους λόγω των αδικαιολόγητων απουσιών.

Η φοίτηση των μαθητών χαρακτηρίζεται ως επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών εφόσον το σύνολο των απουσιών τους δεν υπερβαίνει τις 114 ενώ ανεπαρκής όταν αυτές ξεπερνούν τις 114 απουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr– Περισσότεροι από 130 μαθητές εκτός εξετάσεων λόγω απουσιώνκαι παρά το γεγονός, ότι υπάρχουν μαθητές με πολύ περισσότερες απουσίες από τη βάση που θέτει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, παρατηρούνται και εκείνες οι περιπτώσεις μαθητών  που χάνουν τη χρονιά τους για απουσίες που ενώ μπορούν και δύνανται να δικαιολογηθούν, «σκοντάφτουν» στην απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και κυρίως του διευθυντή, που τηρούν αυστηρά το γράμμα του νόμου .

Το «δύναται» στις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων εδράζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νυχτερινών ΕΠΑΛ καθώς αναφέρονται σε μαθητές εργαζόμενους, μεγαλύτερων ηλικιών από διάφορα σημεία του νομού Βοιωτίας που καθημερινά μετακινούνται για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και διαχρονικά αντιμετωπίζονταν με κάποια επιείκεια.

Οι μαθητές απάντησαν με κατάληψη του σχολικού κτιρίου, λίγο πριν την έναρξη των κατατακτήριων εξετάσεων με στόχο να πιέσουν στην κατεύθυνση να καμφθεί η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Οι μαθητές σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήρθαν αντιμέτωποι με τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος επιχείρησε με τη συνδρομή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να «σπάσει» την κατάληψη ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εξετάσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και μικροεπεισόδια μεταξύ των μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Η ψύχραιμη παρέμβαση του δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων και του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας έριξαν προσωρινά τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ μαθητών και διευθυντή του σχολείου. Αναζητήθηκε λύση για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων μέσω της συμμετοχής εκείνων των μαθητών που εξόφθαλμα αδικούνται σε σχέση με την απόφαση του συλλόγου, αλλά δυστυχώς ναυάγησε.

Για το θέμα ενημερώθηκε σχετικά και η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Πηγές επίσης αναφέρουν, ότι με απόφαση του διευθυντή του εσπερινού ΕΠΑΛ οι μαθητές για τους οποίους κρίθηκε επαρκής η φοίτησή τους καλούνται να μετακινηθούν στο ΕΠΑΛ της Λιβαδειάς να δώσουν τις εξετάσεις τους (καθώς το σχολείο τους τελεί υπό κατάληψη) χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προβλεφθεί η ασφαλή μετακίνησή τους.

Οι μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν και τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις αν δεν προσέλθουν στις κατατακτήριες.

Πηγή:tvstar.gr

Σχετικά