Λαμπρή η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου Oρχομενού(φωτο)

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού με σκοπό τον εορτασμό της αποφοίτησης των μαθητών της Γ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ορχομενού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Ορχομενού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος απένειμε αναμνηστικά στους μαθητές της Γ τάξης για την αποφοίτησή τους. Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας προσέφερε δύο δενδρύλλια ελαίας, ως μία κίνηση συμβολισμού, για την ανασύσταση του Ιερού τόπου της Μονής του Οσίου Λουκά, που επλήγη από την πύρινη λαίλαπα του περασμένου καλοκαιριού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή σύντομων βίντεο-ταινιών μικρού μήκους όπου οι μαθητές, υποδυόμενοι τους ηθοποιούς, παρουσίασαν τις ποικίλες δράσεις που έγιναν, τη χρονιά που μας πέρασε, εκφράζοντας παράλληλα διάφορα μηνύματα, όπως την αγάπη για τα ζώα, τη φιλαναγνωσία, την αξία των τεχνών της ζωγραφικής και της φωτογραφίας, την παύση του σχολικού εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα, το υλικό που παρήχθη τη σχολική χρονιά 2023-24 περιελάμβανε:

1.       Δημιουργία 4 ταινιών μικρού μήκους που αφορούσαν τη νεότερη ελληνική ιστορία, τον σχολικό εκφοβισμό, τη φιλαναγνωσία και την ποίηση.

2.       Προβολή των αρχαιοτήτων του τόπου μας μέσα από 3 βίντεο.

3.       Μεγάλη ζωγραφική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου.

4.       Φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες του τόπου μας και της πατρίδας μας.

5.       Δημιουργία 2 υπέροχων ανθόκηπων, στους οποίους φυτεύτηκαν καλλωπιστικά φυτά ( μανόλιες, τριανταφυλλιές κλπ), στο προαύλιο του σχολείου.

6.       2 πρωτότυπες κατασκευές με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και το τοπικό έθιμο του καρναβαλιού.

7.       Συνεντεύξεις με πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες του τόπου.

8.       Συμμετοχή σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και πειράματα.

9.       Επίσκεψη από διάφορους φορείς (Μοτοθέσις, ΕΚΑΒ, Φιλοζωική Λιβαδειάς, ΚΕΠΕΑ Θήβας-Βοιωτίας) για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών στα αντίστοιχα θέματα.

Επίσης, κατά την εκδήλωση προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό, στο πλαίσιο σχολικού προγράμματος φωτογραφίας, υπό την εποπτεία της κ. Αντωνοπούλου Γεωργίας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από  τραγούδια της χορωδίας υπό την επίβλεψη της κ. Καραγιώργου Μαρίας, ενώ στο τέλος έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του σχολείου, με την καθοδήγηση της κ. Γκαβογιάννη Γλυκερίας.

Ας σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έπειτα από υπόδειξη του Διευθυντή Κυριάκου Γιώργου, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Σακκομήτρο Ιάσονα θέλοντας να τον τιμήσει για την πολύτιμη προσφορά του στο 1ο Γυμνάσιο Ορχομενού .

Σχετικά