Γ. Πούλου:Να σταματήσει εδώ η περιβαλλοντική καταστροφή στον Άγιο Βασίλειο Καπαρελλίου!

Να σταματήσει εδώ η περιβαλλοντική καταστροφή στον Άγιο Βασίλειο Καπαρελλίου!

Με ερώτηση που κατέθεσα σήμερα στη Βουλή μαζί με εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να απαντήσει αν έχουν ελεγχθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις των μελετών της εγκατάστασης ΒΑΠΕ στη θέση “Μαύρο Σπιθάρι” στον Άγιο Βασίλειο, αλλά και οι εξειδικευμένες μελέτες που οι πολίτες, με δικές τους δαπάνες, ανέθεσαν, για τα  επίπεδα ηχορύπανσης και που απέδειξαν ότι θα είναι διπλάσια των επιτρεπόμενων ορίων!

Ζητάμε επίσης να απαντήσει για το αν προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα μέτρα, για να προστατέψει το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, καθώς και την ποιότητα ζωής, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου, από τη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση που θα προκαλέσει η κατασκευή της εγκατάστασης μόλις 530 μέτρα από τα σπίτια τους, κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους!

Οι κάτοικοι της περιοχής δίκαια ανησυχούν και αγωνίζονται για να μη βρεθούν και πάλι προ τετελεσμένων από τη συνέχιση των εργασιών, πριν την ολοκλήρωση της  δικαστικής διερεύνησης από το ΣτΕ.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση! Κι εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους, μέχρι τη δικαίωσή τους!

Το κείμενο της ερώτησης εδώ:  https://docs.google.com/document/d/15_7l7ZUdaDBQzJ46oV5ndEo3-oVyyZ-0/edit?usp=drive_link&ouid=104881842770027480076&rtpof=true&sd=true

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Σχετικά