Προσφορά Μητσοτάκη στη Βουλή: Η φέτα… 6,28 ευρώ το κιλό!

Εξωραϊσμός της κατάστασης, ούτε ένα μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας!

Ούτε ένα μέτρο δεν εξήγγειλε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στη συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός, αντιθέτως επιχείρησε έναν απίστευτο εξωραϊσμό της κατάστασης, όπως πράττει η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα!

Κορυφαία στιγμή υπήρξε η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η φέτα έχει 6,28 ευρώ το κιλό, τη στιγμή που σε κανένα σούπερ μάρκετ και σε καμία προσφορά κανείς δεν τη βρίσκει κάτω από 11 ευρώ το κιλό!

Χαρακτηριστικό της υποτίμησης του προβλήματος είναι πως στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε κανένα νέο μέτρο για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των νοικοκυριών, επιχειρώντας απλώς να εξωραΐσει την κατάσταση, είτε υπερτονίζοντας τη σημασία της επιστολής του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είτε τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, είτε υποβαθμίζοντας το βάρος που φέρει ο πληθωρισμός των τροφίμων στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Υποστήριξε πως ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει βαρύτητα 22% στο γενικό πληθωρισμό, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχύει για το σύνολο σχεδόν των συνταξιούχων αλλά και των φτωχών νοικοκυριών.

Δέστε τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός για την τιμή της φέτας: «Λοιπόν, βγείτε επιτέλους από τον φαντασιακό σας κόσμο, σταματήστε να τάζετε πράγματα τα οποία δεν γίνονται και σταματήστε, επίσης, να λέτε ανερυθρίαστα ψέματα και για τις συγκρίσεις των τιμών. Γιατί άκουσα τον αρχηγό σας να μας λέει πόσο κάνει η φέτα, ότι η φέτα, λέει, στην Ελλάδα είναι ακριβότερη. Για το λάδι; Θα έρθω και στο λάδι. Λοιπόν, η φέτα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία».

Μεταξύ μας, εφόσον ο πρωθυπουργός βρίσκει τη φέτα 6,28 ευρώ το κιλό (από ποιο σούπερ μάρκετ ψωνίζουν άραγε οι λογογράφοι του;), δικαίως δεν λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αφού η τιμή της φέτας (που παράγεται στην Ελλάδα και δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ….επιστολών προς τη Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν) είναι κατά τον πρωθυπουργό πιο φτηνή και από τότε που άρχισε η άνοδος των τιμών!

Υπενθυμίζεται ότι όταν η ακρίβεια έκανε την εμφάνισή της το Μαξίμου τη θεωρούσε «προσωρινή» με τους εκπροσώπους του να υποστηρίζουν ότι 150.000.00 ευρώ ήταν αρκετά για την αντιμετώπισή της, μετά υιοθετήθηκε πως η ακρίβεια είναι μόνο «εισαγόμενη», μετά ανακαλύφθηκαν τα διάφορα «καλάθια του νοικοκυριού» («καλάθι καπαμά», όπως ευφυώς αποκάλεσε στις τηλεοπτικές κάμερες άγνωστος καταναλωτής, χαλώντας όλο το επικοινωνιακό σόου), μετά τα market pass και στο τέλος έγινε η φοβερή αποκάλυψη πως πρόκειται για «πληθωρισμό υπερκερδών», χωρίς να ληφθεί όμως κανένα πρόστιμο που θα μειώνει τα υπερκέρδη!

Εφόσον, όμως, το Μαξίμου θεωρεί ότι είναι επιτυχημένες οι πολιτικές της και δεν υπάρχει ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δυο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, καταλαβαίνετε πως μετά τις ευρωεκλογές και με ένα καλό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα τα πράγματα θα χειροτερεύσουν! Είναι δε χαρακτηριστικό πως από τις 31 Μαΐου λήγει το μέτρο «Μόνιμη Μείωση της Τιμής 5%» και 4.000 προϊόντα με τη σχετική ένδειξη κατεβαίνουν από τα ράφια! Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις των υπευθύνων κυβερνητικών στελεχών και τα ρεπορτάζ των καναλιών ότι 4.000 κωδικοί μειώνονταν 5%, τώρα που το μέτρο τερματίζεται βρισκόμαστε μπροστά σε αυξήσεις στα περισσότερα από αυτά!

Σχετικά