Συνελήφθη Τούρκος για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω – Ομολόγησε τον εμπρησμό

Στη σύλληψη του υπαίτιου εμπρηστή για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω προχώρησαν οι Αρχές σύμφωνα με την ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως πρόκειται για Τούρκο υπήκοο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Πηγές αναφέρουν πως ο δράστης είναι 23 ετών και διαθέτει κάρτα Ασύλου.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας.

Οριοθετήθηκε σε 20 λεπτά η σημερινή φωτιά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι τη Κυριακής σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία περιορίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο, που έκανε ρίψεις από αέρος.

Πηγές αναφέρουν πως η φωτά, που κατευθυνόταν προς το βουνό χωρίς να απειλεί κάποιον οικισμό, οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά.

Σχετικά