ΥΠΕΣ: Βγαίνει η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις ΑμΕΑ – Ζητά έλεγχο θέσεων από ΟΤΑ

Εγκύκλιο εξέδωσε το ΥΠΕΣ με την οποία ζητά τον έλεγχο και επιβεβαίωση στοιχείων θέσεων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και νομικών προσώπων αυτών, που θα καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% και συμπεριλαμβάνονται σε Σχέδιο Προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Πρόκειται για την έκδοση της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ, η οποία αφορά την κάλυψη 1.600 μόνιμων θέσεων για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) σε φορείς του Δημόσιου.

Ειδικότερα ζητά από τους ΟΤΑ να προχωρήσουν  στον έλεγχο και την επιβεβαίωση των στοιχείων των θέσεων αυτών και την ενημέρωση της υπηρεσίας του ΥΠΕΣ το αργότερο έως 5 Αυγούστου 2024.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο σημειώνεται:

Ενόψει της έκδοσης προκήρυξης για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων και θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Νομικών Προσώπων αυτών, αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2024, σας αποστέλλουμε, σε αρχείο μορφής xls, απόσπασμα του σχεδίου της προκήρυξης που μας εστάλη από το ΑΣΕΠ στο οποίο αποτυπώνονται οι θέσεις που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 38282/25-4-2024 Απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών (Β΄ 2557), οι οποίες εγκρίθηκαν με την υπ’ αρ. 26/31-10-2023 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου «Έγκριση Προγραμματισμού Προσλήψεων έτους 2024», όπως ισχύει, και παρακαλούμε για τον έλεγχο και την επιβεβαίωση των στοιχείων των θέσεων αυτών και την ενημέρωση της υπηρεσίας μας σύμφωνα με τις κατωτέρω αναφερόμενες οδηγίες, το αργότερο έως 5 Αυγούστου 2024.

Ενέργειες στις οποίες οφείλουν να προβούν οι φορείς

➢ Κάθε φορέας θα πρέπει να ελέγξει την ορθότητα των εγκεκριμένων θέσεων ως προς:

α) την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων,

β) την ταύτιση της εργασιακής σχέσης, κατηγορίας εκπαίδευσης και της λεκτικής ονομασίας των κλάδων / ειδικοτήτων των θέσεων α) ΠΕ και ΤΕ με αυτήν που αποτυπώνεται στον οικείο ΟΕΥ ή Κανονισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας/Κανονισμό Προσωπικού, και β) ΔΕ και ΥΕ με αυτήν που αποτυπώνεται στην πράξη αντιστοίχισης των υφιστάμενων κλάδων και ειδικοτήτων του φορέα σας με τους νέους κλάδους και ειδικότητες του π.δ. 85/2022,

γ) την ύπαρξη πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας για το έτος 2024, με υποχρέωση ανάλογης πρόβλεψης για κάθε επόμενο έτος,

δ) την έδρα της θέσης σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας – δήμου και νησιού – λόγω θέσεων με εντοπιότητα.

➢ Μετά τον έλεγχο, όλοι οι φορείς θα πρέπει να συμπληρώσουν το συνημμένο πρότυπο αρχείο xls AMEA2024_ που επισυνάπτεται στο παρόν και να το αναρτήσουν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΣ για θέματα προσωπικού της αυτοδιοίκησης (https://aftodioikisi.ypes.gr/), προκειμένου να γνωστοποιήσουν στο Υπουργείο το αποτέλεσμα του ελέγχου τους .

Το αρχείο αυτό πρέπει να έχει την ίδια μορφή (xls), άλλως δεν θα είναι δυνατή η ανάρτησή του. Κάθε φορέας αναρτά το δικό του αρχείο και κάθε Περιφέρεια ένα αρχείο για τις θέσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να τροποποιηθεί από τους φορείς, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, η δομή και μορφή του πρότυπου αρχείου και θα πρέπει να τηρηθούν οι οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων.

Επισημαίνεται ότι, για τις θέσεις που έχουν καθοριστεί να καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας, τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), με τις αριθμ. 45963/2022 (ΦΕΚ 3747/τ.Β΄/18-07-2022) και 18369/2023 (ΦΕΚ 1338/τ.Β΄/08-03-2023) Υπουργικές Αποφάσεις, ετήσιων προγραμματισμών 2022 και 2023 αντίστοιχα, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την υπηρεσία μας και έχουν διαβιβαστεί οι θέσεις στο ΑΣΕΠ προκειμένου να συμπεριληφθούν στην υπό έκδοση προκήρυξη, συνεπώς για αυτές δεν χρειάζεται να

προβείτε σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, εντός της τεθείσας προθεσμίας, ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της προκήρυξης το συντομότερο δυνατόν.

Αναλυτικά εδώ View Fullscreen

Σχετικά