Πράκτορες της Μοσάντ μπήκαν στο δωμάτιο του Χανίγια

Η βόμβα που τοποθετήθηκε ήταν υψηλής τεχνολογίας και πυροδοτήθηκε από απόσταση – Συναγερμός ανάμεσα στους Φρουρούς της Επανάστασης, που φύλαγαν το κτίριο στο οποίο έμενε ο ηγέτης της Χαμάς

Μία βόμβα υψηλής τεχνολογίας, η οποία τοποθετήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, τουλάχιστον δύο μήνες πριν, στο αυστηρά φυλασσόμενο συγκρότημα όπου διέμενε όταν επισκεπτόταν την Τεχεράνη, ήταν αυτή που σκότωσε τον Ισμαήλ Χανίγια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times (NYT), η οποία επικαλείται 7 αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, η «έξυπνη» βόμβα πυροδοτήθηκε από απόσταση, όταν τελικά επιβεβαιώθηκε ότι ο Χανίγια βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο του ξενώνα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ξενώνας ήταν υπό στενή και συνεχή παρακολούθηση, κάτι το οποίο προϋποθέτει συνεχή παρουσία καλά εκπαιδευμένων πρακτόρων, που ως γνωστόν διαθέτει η Μοσάντ, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου.

Όπως αποκαλύπτουν οι NYT, η συγκεκριμένη βόμβα, η οποία σκότωσε εκτός από τον ηγέτη της Χαμάς και έναν σωματοφύλακά του, δεν προκάλεσε  εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο, αφού δεν κατέστρεψε ούτε τις πόρτες του διπλανού δωματίου. Οι μόνες υλικές ζημιές ήταν ότι έσπασαν τα παράθυρα στο διαμέρισμα του Χανίγια, καθώς και ότι προκλήθηκε κατάρρευση του εξωτερικού τοίχου, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους των Φρουρών της Επανάστασης.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται και από τη φωτογραφία με το χτυπημένο κτίριο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Ενήμερες οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις της Δύσης για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης»

Σύμφωνα με το ίδιο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, 5 αξιωματούχοι της Μέσης Ανατολής ανέφεραν ότι «Οι Ισραηλινοί των μυστικών υπηρεσιών ενημέρωσαν τις ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις της Δύσης για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης σχεδόν αμέσως μετά την εκτέλεσή της».

Όπως επισημαίνουν  διπλωμάτες χωρών της Δύσης, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η δολοφονία του Χανίγια οργανώθηκε λεπτομερέστατα μήνες πριν και ότι πράκτορες της Μοσάντ κατάφεραν να διεισδύσουν στο κτίριο και να τοποθετήσουν την βόμβα.

Ως επακόλουθο των πιο πάνω, επικρατεί αναβρασμός στην Τεχεράνη και ιδιαίτερα ανάμεσα στους Φρουρούς της Επανάστασης, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τον «αδύναμο κρίκο» καθώς και τον τρόπο που οι Ισραηλινοί πράκτορες κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να τοποθετήσουν την βόμβα.

Ομοιότητες με τη δολοφονία του Ιρανού κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα Μοσέν Φαχριζαντέχ

Η δολοφονία του Χανίγια έχει μεγάλες ομοιότητες με τη δολοφονία του Ιρανού κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα Μοσέν Φαχριζαντέχ, στον οποίο χρησιμοποιήθηκε ένα υψηλής τεχνολογίας πολυβόλο εναντίον του αυτοκινήτου του, τον Νοέμβριο του 2020. Ο επιστήμονας αυτός ήταν ο εγκέφαλος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και ταξίδευε με τη γυναίκα του με θωρακισμένο αυτοκίνητο, όταν ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί από απόσταση περίπου 150 μέτρων.

Χαρακτηριστικό της υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε, είναι ότι τρεις σφαίρες χτύπησαν τον Ιρανό επιστήμονα στο κεφάλι, ενώ την ίδια στιγμή δεν άγγιξαν τη σύζυγό του, η οποία βρισκόταν ακριβώς δίπλα του.

Σχετικά