Δωρεά στατικού ποδηλάτου από τον Βοιωτό μπασκετμπολίστα Γιώργο Μπόγρη και την Win Cancer για ασθενείς στο Νοσοκομείο Μεταξά

Σε μια συμβολική δωρεά προέβη ο διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Μπόγρης από τις Θεσπιές Βοιωτίας, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ WIN CANCER και την κ. Πίστη Κρυσταλλίδου, την Πέμπτη 1 Αυγούστου .

Η δωρεά αφορούσε σε ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής προς την Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεταξά και πιο συγκεκριμένα, προορίζεται για τους ασθενείς της Μονάδας Αιματολογικών Μεταμοσχεύσεων, ενώ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του WIN CANCER «Αθλητές… απέναντι στον καρκίνο».

Οι αιματολογικοί ασθενείς που υπόκεινται σε μεταμόσχευση, παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα – κλινήρεις για 1 μήνα ενδεχομένως και περισσότερο – σε ειδικούς αποστειρωμένους θαλάμους και χρειάζονται τη γυμναστική με στατικό ποδήλατο στα πλαίσια της αποκατάστασής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεταξά, λειτουργούν 2 μονάδες μεταμόσχευσης αιματολογικών ασθενών, υπό τη διεύθυνση της Διευθύντριας της Κλινικής κ. Μαρίας Κωτσοπούλου.

Τη δωρεά παρέλαβε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος δηλώνοντας:

«Ευχαριστώ θερμά τον Γιώργο Μπόγρη και την Πίστη Κρυσταλλίδου του WIN CANCER εκ μέρους του προσωπικού και των αιματολογικών ασθενών του Νοσοκομείου Μεταξά για την ευγενική τους χειρονομία.

Η ευαισθητοποίησή μας σε θέματα υγείας και η έμπρακτη στήριξη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, αναδεικνύει τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί και αποτελεί καλό παράδειγμα και παρακίνηση για όσους επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς προς το κοινωνικό σύνολο.

Η κίνηση του Γιώργου Μπόγρη αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς λόγω της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό και της αναγνωρισιμότητάς του από τη νεότερη γενιά, περνά άμεσα το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης στους νέους συμπολίτες μας».

Σχετικά