Μετά τον Δούκα, φήμες & για άλλον Δήμαρχο υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Μεγάλες ανατροπές ενδέχεται να υπάρξουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται μία νέα υποψηφιότητα που θα «ταράξει» τα νερά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στέλεχος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται πολύ σοβαρά στην κάθοδό του στην εσωκομματική διαδικασία για να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Στο δήμαρχο ασκούνται «πιέσεις» από διάφορα …κέντρα μέσα και έξω από το κόμμα για να θέσει υποψηφιότητα, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει καταλήξει οριστικά.
Τυχόν υποψηφιότητά του κ. Μώραλη θα πλήξει πρωτίστως τον
Νίκο Ανδρουλάκη
αλλά και τον
Χάρη Δούκα
, αφού το αυτοδιοικητικό «πράσινο» μέτωπο θα διασπαστεί. Το μεγαλύτερο πλήγμα ωστόσο θα το δεχθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού θα χάσει την υποστήριξη που του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης.

Αν ο κ. Μώραλης πάρει την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα, ο Β. Μαρινάκης θα τον στηρίξει ολόψυχα, μαζί με τον εκδοτικό και τηλεοπτικό όμιλο του (Μega, NEA, ΒΗΜΑ, in.gr), αφού θα σπεύσουν να «χρήσουν» το δημάρχου Πειραιά, ως τον «ηγέτη» της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Μώραλης, είναι υιός του Πέτρου Μώραλη, ιδρυτικού στελέχους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ και προσωπικού φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου. Εχει μεγάλα ερείσματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρεία αποδοχή στους δεξιούς ψηφοφόρους. Επισης έχει στα χέρια του, το «βαρύ όπλο» που λέγεται …Ολυμπιακός με τους εκατομμύρια φιλάθλους και οπαδούς.

Αν ο κ. Μώραλη πάρει την μεγάλη απόφαση να θέσει τελικά υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας στο πλευρό του το πανίσχυρο επιχειρηματικό και εκδοτικό κέντρο του Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό αλλά και το πολίτες του τρίτου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, θα ανατραπούν πολλά δεδομένα στην εσωκομματική «κούρσα»…

Σχετικά