Παρίσι 2024: Ο πίνακας μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί ο πίνακας των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Η Ελλάδα πανηγύρισε οκτώ μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ισοφαρίζοντας τη συγκομιδή της διοργάνωσης που έγινε στην Ατλάντα το 1996 (τότε βέβαια τα μισά μετάλλια ήταν χρυσά).

Μάλιστα στην «Πόλη του Φωτός» κατακτήσαμε τα διπλά μετάλλια σε σχέση με το Τόκιο (4).

Ο Απόστολος Χρήστου στα 200μ. ύπτιο των ανδρών της κολύμβησης πήρε ασημένιο (1/8), ενώ το πρώτο μετάλλιο ήρθε μία ημέρα νωρίτερα (31/7) από τον Θοδωρή Τσελίδη στα -90 κιλά του τζούντο και ήταν χάλκινο.

Παράλληλα, από την κωπηλασία ήρθαν ακόμα δύο χάλκινα. Οι Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής και οι Φίτσιου-Κοντού (2/8) πήραν την τρίτη θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα.

Ακολούθησε (4/8) ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους, ενώ το βράδυ της Δευτέρας (5/8) ο Εμμανουήλ Καραλής πανηγύρισε το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο (χάλκινο), καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα αργότερα (6/8) ήρθε και το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα από τον συνήθη ύποπτο, Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση στον τελικό του μήκους.

Την Παρασκευή (9/8) ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ χάρισε στη χώρα μας το 8ο μετάλλιό της (χάλκινης απόχρωσης), καθώς στον τελικό των ρεπεσάζ νίκησε με 5-4 τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο.

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί ο πίνακας των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Σχετικά