ΣΥΡΙΖΑ: Νεα τρικυμία από τη λίστα γάμου, τους απλήρωτους εργαζόμενους και τον ευρωβουλευτή Ν. Παππά

Να κηρύξει αντεπίθεση επιχειρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όλες τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή μια ακόμα μεγάλη καταστροφή επί ημερών της νυν Κυβέρνησης , το “υλικό” του είναι τέτοιο όμως που ταχέως η ατζέντα επιστρέφει στα του οίκου του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει από το τέλος αυτής της εβδομάδας σε διακεκαυμένη ζώνη: Την Παρασκευή συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση Σπίρτζη ( έχει ζητηθεί η διαγραφή του από 70 στελέχη) ενώ με το άνοιγμα της Βουλής την επόμενη εβδομάδα , θα κριθεί εάν ενταφιάζεται και η νέα απόπειρα του Στέφανου Κασσελάκη να γίνει βουλευτής. 

Υπενθυμίζεται πως θα τεθεί στη βουλή η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και θα κληθεί η Πόπη Τσαπανίδου ως  επιλαχούσα να λάβει τη θέση του, σε πείσμα της Κουμουνδούρου. 

Προεξοφλείται – βάσει του ρεπορτάζ- ότι θα πει “ναι” οπότε ο κ. Κασσελάκης και οι συν αυτώ, δεν θα δει τον στόχο του να ευοδώνεται. 

Εν τω μεταξύ μέσα στο Σαββατοκύριακο, ξέσπασε και άλλη τρικυμία που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ,θαλασσοταραχή:

Δημοσιοποιήθηκε η λίστα γάμου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ταιλερ Μακμπεθ σε πλατφόρμα που ειδικεύεται στη συλλογή χρημάτων προς αξιοποίηση για τον στόχο που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι. Εν προκειμένω, για το γαμήλιο ταξίδι τους.

Η δημοσιοποίηση της λίστας , δεν προκάλεσε μόνο την ειρωνεία και σκωπτικά σχόλια γενικώς αλλά – κυρίως- την οργή των απλήρωτων εργαζομένων στα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως, νέα κόντρα ( μια ακόμη από τις πολλές των ημερών) μεταξύ Κουμουνδούρου και Κυβέρνησης. 

Η Κουμουνδούρου, απαντώντας στις αιτιάσεις, είπε ότι ο λόγος που δηλώνονται μέσω της πλατφόρμας τα ποσά, είναι η διαφάνεια ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “Θέλαμε όποιο ποσό λάβουμε να είναι με πλήρη διαφάνεια -χωρίς “φακελάκια”- ώστε να δημοσιοποιηθεί και να φορολογηθεί”.

Ο σάλος με τον ευρωβουλευτή Ν. Παππά

Παραλλήλως, θύελλα αντιδράσεων, το αίτημα διαγραφής του ευρωβουλευτή Ν. Παππά από τη Ν.Δ αλλά και την αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκάλεσε μια διαδικτυακή σύγκρουση – όχι με όρους ευπρέπειας- του Ν. Παππά με αστυνομικό, που οδήγησε σε ύβρεις κατά του κλάδου.

Σε  μερική αναδίπλωση οδηγήθηκε μετά τον σάλο ο ευρωβουλευτής χθες, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, πως: 

“Σέβομαι και αναγνωρίζω τα σώματα ασφαλείας, το γνωρίζουν και οι ίδιοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχουμε κάνει. Αλλά δεν δέχομαι από κανένα ακροδεξιό τρολ, κανένα φασιστάκο, από τον οποιονδήποτε, να με υποτιμάει, να με προσβάλλει και να με απειλεί εμένα και την οικογένειά μου”. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς τα επεισόδια τούτα, εισέρχεται πλέον στην πιο κρίσιμη φάση του επί εποχής Κασσελάκη. Αυτή που θα κρίνει εάν ή μάλλον …πότε θα διασπαστεί οριστικώς: Πριν ή μετά το συνέδριό του.

Σχετικά