Εκτακτο: “Ακέφαλη” η Ε.Π.Σ.Βοιωτίας – Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες “μέχρι νεωτέρας”

“Επειδή δεν προέβη έγκαιρα, ως όφειλε, στην έκπτωση των μελών που καταδικάστηκαν αμετάκλητα”! – “Ακέφαλη” η Ε.Π.Σ.Β.! – Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες “μέχρι νεωτέρας”!

Από ότι δείχνουν τα γεγονότα, τελικά, κάποιοι, δεν είχαν καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, τι αποφασίστηκε και ποιο είναι το μέγεθος του… “θέματος” ή (για τους δικούς τους λόγους) δεν ήθελαν να καταλάβουν ή δεν ήθελαν να βγουν από την… “ρουτίνα” τους!

Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής (Ε.Ε.) της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) πέρι έκδοσης “διαπιστωτικής πράξης” για τον πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας (Δυνάμει του άρθρου 11 του παραρτήματος Α του Καταστατικού, σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), μετά από την σχετική (“αμετάκλητη”) απόφαση του Αρείου Πάγου για την γνωστή υπόθεση που έχει ξεκινήσει από το 2009, κατέστησε “έκπτωτο” τον, πρώην, πλέον, πρόεδρο, τόσο από την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Β., όσο και από την επιτροπή διοργανώσεων της Ε.Π.Ο.

Ετσι, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να εμπλέκεται, πλέον, στα θέματα της ενωσης και γενικά σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία της (αγώνες, πρωταθλήματα, κύπελλο, εκπροσώπηση, κ.λπ.)! Κάποιοι, μάλλον, δεν το κατάλαβαν!

Η εξέλιξη αυτή, δε, ήταν σαν να άνοιξε κάποιος τον “ασκό του Αίολου” και βγήκαν έξω όλοι οι άνεμοι και φυσομανούν στο βοιωτικό, ερασιτεχνικό, ποδόσφαιρο!

Νωρίτερα σήμερα (20/9) έγινε το επεισόδιο στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Β. στην Θήβα για το οποίο η διοίκηση του Α.Ο. “Ελλοπιακός” προχώρησε σε καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα, στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Β. στην Λιβαδειά (και μετά από τις ενέργειες των άμεσα εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων για την γνωστή υπόθεση) έφτασε έγγραφο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το οποίο είναι η “διαπιστωτική πράξη έκπτωσης όλων των μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Βοιωτίας καθώς δεν προέβη, ως όφειλε, κατ’ εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 14 του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 44 του Ν. 4908/2022 (ΦΕΚ 52/Α΄/11-03-2022), στην έκπτωση των μελών που καταδικάστηκαν αμετάκλητα”.

Αυτό σημαίνει οτι η Ε.Π.Σ.Β. είναι “ακέφαλη” και τα πάντα σχετικά με αυτή, άρα και το βοιωτικό, ερασιτεχνικό, ποδόσφαιρο, είναι στον… “αέρα”!

Σε πρώτη φάση αναβάλλονται όλοι οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν μέσα στο Σ-Κ, 21-22/9 και συγκεκριμένα οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής (πρεμιέρα) του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας 2024-2025 “Στάθης Χατζηλάμπρος”! Ενημερώθηκαν σχετικά πρώτα οι διαιτητές και στην συνέχεια και τα σωματεία!

Θυμίζουμε οτι ήταν προγραμματισμένο απόψε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής, για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον, αλλά, τους πρόλαβαν τα γεγονότα…

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο