Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θήβα και τη Λιβαδειά, το πρόγραμμα «ΠΥΞΙΔΑ», της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που απευθύνεται στους μαθητές, κυρίως της Α’ Λυκείου, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία λήψης σοβαρών αποφάσεων για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
Σπουδαίοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, μίλησαν στις κατάμεστες αίθουσες, αλλά και στους συνδεδεμένους διαδικτυακά μαθητές, μεταφέροντάς τους γνώσεις, εμπειρίες και μεθοδολογία.

Όπως τονίστηκε από τους ειδικούς, με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, παρόντα στη Θήβα, η σωστή λήψη απόφασης προϋποθέτει, γνώση, αξιοποίηση ανθρώπων και πληροφοριών, αλλά κυρίως, στόχους και φιλοδοξία για την επιτυχία τους.
Σίγουρα είναι δύσκολο αυτό για εφήβους, αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα, ακόμη και αναθεώρησης ή αλλαγής της πορείας. Ελπίδα των διοργανωτών το πρόγραμμα «ΠΥΞΙΔΑ», να συνέβαλε πραγματικά σε όλα αυτά.


