Τα Θεοφάνεια σε Παραλία Διστόμου και Αντικυρα !

Με κατάνυξη και πλήθος κόσμου τελέστηκε διαδοχικά στην Παραλία Διστόμου και στην Αντικυρα η Λειτουργία των Θεοφανείων  και το αγίασμα των νερών με την ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα! 

Στην Παραλια Διστόμου κάτοικοι των  οικισμών σε του αλλά και δημότες από άλλες περιοχές του Δήμου Δίστομου,Αράχωβας, Αντίκυρας κατέκλυσαν τον χώρο περί τον Μόλο του Περγαντά ( “Κουβαρίστρα”) απ’ όπου οι ιερείς της Ενορίας της Αναλήψεως και οι συνλειτουργούντες από το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, έριξαν τον Σταυρό, <<δίνοντας το σύνθημα>>για τους νέους και στις νέες που βούτηξαν για να τον πιάσουν! Στην Αντίκυρα που είχαν κατέβει και κάτοικοι της Δεσφίνας, η τελετή έγινε στον μόλο της Προκυμαίας.

Για την ιστορία στην Παραλία Διστόμου  τον Σταυρό έπιασε η Ασημίνα Φιλίππου από το Δίστομο και στην Αντίκυρα ο Θύμιος Σωτηρίου, από Αντίκυρα ευχές και στους δύο! 

Στις τελετες παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Σταθάς, Αντιδήμαρχοι (Π.Δημάκας Ι.Κοτρογιαννος), Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι κ.α.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο