Εγκαταστάθηκε ο πρώτος απινιδωτής στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού, όπως έχει θεσπιστεί η 5η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Λεβαδέων και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησαν σήμερα, στις 12:00, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας ανοιχτή εκδήλωση προς όλους τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης παρέδωσαν πολύτιμα μαθήματα κάνοντας παρουσίαση της βασικής υποστήριξης ζωής με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καθώς και του τρόπου αντιμετώπισης πνιγμονής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσία και του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα, έγινε και η πρώτη τοποθέτηση απινιδωτή στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας δίνοντας την υπόσχεση ότι σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει και η τοποθέτηση ακόμη εννέα απινιδωτών σε διάφορα σημεία της πόλη καθώς και σε κάθε κεφαλοχώρι μας. Οι απινιδωτές πρόκειται να τοποθετηθούν σε χώρους αθλητισμού και πολιτισμού όπως και σε χώρους υψηλής προσέλευσης κόσμου.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε και συνεχάρη την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς για το πολύτιμο έργο τους προάγοντας αξίες όπως ο σεβασμός, η προσφορά και η αλληλεγγύη και υπογράμμισε ότι θα είναι πάντα αρωγός τους σε κάθε προσπάθειά τους τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως γιατρός. Τόνισε, επίσης, ότι όλοι μας οφείλουμε να τιμούμε και να έχουμε ως πρότυπο έμπνευσης τους εθελοντές που με το χρόνο, τις δεξιότητες και το πάθος τους βοηθούν το κοινωνικό σύνολο κάνοντας τον κόσμο μας καλύτερο!

Σχετικά