Μπορεί να μην φτιάχνουμε ακόμα αυτοκίνητα -περιμένουμε βέβαια το Chaos– όμως έχουμε κάποια πολύ βαριά «χαρτιά» στο να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε όλες τις χώρες του πλανήτη.
Οι Έλληνες έχουν -μεταξύ άλλων- και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Τους αρέσει να γκρινιάζουν ότι αυτή η χώρα δεν φτιάχνει τίποτα. Και πολύ περισσότερο δεν έχει καταφέρει μετά από 3.000 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας να μπορεί να παράγει αυτοκίνητα.
Υπάρχουν όμως άλλοι τομείς για τους οποίους θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Και ένας από αυτούς είναι η κουζίνα μας. Εκεί όπου σε διάφορες λίστες που δημοσιεύονται ανά τον κόσμο, βρισκόμαστε συχνά-πυκνά μέσα στην δεκάδα.
Αυτή η πρωτιά όμως έρχεται από ένα έδεσμα το οποίο κατηγορήθηκε από πολλούς. Και μάλιστα κάποια στιγμή πήγαν να μας το απαγορεύσουν οι Ευρωπαίοι ως ανθυγεινό.
Ο λόγος βέβαια για το εθνικό μας κοκορέτσι. Το οποίο από την έγκριτη ιστοσελίδα Food Atlas τοποθετήθηκε στην κορυφή των πιάτων που φτιάχνονται με εντόσθια ζώων.
Στην δεύτερη θέση όπως βλέπουμε από την λίστα βρίσκεται το Drob po selski, ένα πιάτο με βάση το συκώτι από την Βουλγαρία, και στην τρίτη θέση το Drob de miel από την Ρουμανία.
Η εθνική μας προσπάθεια παίρνει άλλες διαστάσεις καθώς στην τέταρτη θέση βρίσκεται το τούρκικο “αντίγραφο” της δικής μας προσπάθειας, το Kokoreç.
Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε ότι έχουμε και άλλες ελληνικές παρουσίες στις πρώτες θέσεις, με την μαγειρίτσα στην 9η θέση και το φρυγαδέλι στην 20ή θέση.
Μπορεί να μην φτιάχνουμε αυτοκίνητα –ας περιμένουμε λίγο ακόμα το Chaos– όμως μπορούμε να είμαστε εθνικά υπερήφανοι για την κουζίνα μας. Λίγο το έχεις αυτό;
newsauto.gr