Η Γιώτα Πούλου για τις αποφάσεις του ΣτΕ, για την Μεγάλη Λούτσα στον Ελικώνα

“Οι αποφάσεις του ΣτΕ, για την Μεγάλη Λούτσα στον Ελικώνα, είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση;”

Οι κάτοικοι του Ελικώνα, του Δήμου Λεβαδέων, αντιμετωπίζουν για τρίτη φορά μια κατάσταση που απειλεί το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα καταστρατηγείται η δεσμευτική ισχύς των δικαστικών αποφάσεων, τονίζει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου.

Συγκεκριμένα, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί, κατόπιν προσφυγών του Συλλόγου Ελικωνίων, του Δήμου Λεβαδέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες ακύρωσαν τις Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τον αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Μεγάλη Λούτσα» του Ελικώνα, οι «επενδυτές» επανέρχονται με τρίτη μελέτη, ελάχιστα διαφοροποιημένη από τις προηγούμενες και «αντιγράφοντας» στοιχεία από το Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Κρήτης!

Με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να τους απαντήσει για το πώς θα αποτρέψει την καταστρατήγηση των αποφάσεων του ΣτΕ για την προστασία του περιβάλλοντος από παρόμοιες καταχρηστικές πρακτικές διαφόρων οικονομικών συμφερόντων.

“Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει έμπρακτα το φυσικό περιβάλλον του Ελικώνα και να βάλει τέλος στη συστηματική του υποβάθμιση με πρόσχημα την Πράσινη Ανάπτυξη!”, καταλήγει η κα Πούλου.

H Ερώτηση, όπως κατατέθηκε: https://docs.google.com/document/d/17W1V5FAhMU-TetaBUfwOrkQYVtbvjmfI/edit?usp=drive_link&ouid=104881842770027480076&rtpof=true&sd=true

Σχετικά

Μία άποψη για το “Η Γιώτα Πούλου για τις αποφάσεις του ΣτΕ, για την Μεγάλη Λούτσα στον Ελικώνα”

  1. Leodia

    Οχι αλλο υποκριτικο ενδιαφερον για το περιβαλλον κ. τομεαρχα και τεως δημαρχε Λεβαδεων.
    Εσεις τι κανατε ως δημαρχος Λεβαδεων κ. Τομεαρχα για να προστατεψετε την περιοχη απο τα αδυφαγα ιδιωτικα συμφεροντα με των οποιων τις δωρεες/χορηγιες, εκλεγηκατε δημαρχος, πορευτηκατε για 4 χρονια και εντελει τις χρησιμοποιησατε για να εκλεγητε βουλευτης; Τι κανατε για να προστεψετε μια επιβαρυμενη περιοχη απο τις δραστηριοτητες συγκεκριμενου ομιλου στον οποιο οι αιρετοι εχετε εκχωρησει οχι μονο τον τοπο, ο οποιος δεν ηταν δικος σας για να τον εκχωρησετε, για χαρη των δωρεων/χορηγιων οι οποιες εχουν καταντησει να αντικαθιστουν τον ρολο του κρατους στην περιοχη; Ολα στον βωμο των ψηφων. Και η υγεια και η κυριαρχια των πολιτων. Και το κυριοτερο, οι συνηδησεις των τεως, των νυν και των επομενων αιρετων.
    Στρουθοκαμηλισμος και καμια ντροπη. Μονο συμφωνιες, ανταλλαγες και μυστικα. Αλλα μαντεωτε κ. τομεαρχα. Τα γνωριζουμε τα μυστικα σας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα