Πύρινη κόλαση στο Βαρνάβα – Οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια στην περιοχή

Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Γραμματικό, Μαραθώνα και Καπανδρίτι – Βίντεο, εικόνες και διαρκής ενημέρωση

Εφιαλτικό είναι το σκηνικό που επικρατεί με τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Κυριακής 11/08 στην περιοχή του Βαρνάβα κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Οι φλόγες βρίσκονται κοντά στον οικισμό και παρά τη μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης, που μεταφέρθηκε στην περιοχή, ο έλεγχος της φωτιάς είναι εξαιρετικά δύσκολος λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Πριν λίγο η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη ανακοίνωσε έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου που θα ξεκινήσει άμεσα, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν τους οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Γραμματικό, Καπανδρίτι και Μαραθώνα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πύρινο μέτωπο κινείται προς την πλευρά της λίμνης του Μαραθώνα.

Ωστόσο η φορά των ανέμων αλλάζει διαρκώς και τόσο η ένταση όσο και η ενίσχυσή τους -που προβλέπεται τις επόμενες ώρες και ιδίως τη νύχτα- δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στους κατοίκους έχει σταλεί μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν άμεσα προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό του Βαρνάβα σε αγροτοδασική έκταση.

Λίγο μετά τις 16:30, εστάλη μήνυμα από το 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή Μοναστήρι Παναγίας να απομακρυνθούν προς Γραμματικό.

Εκτροπή κυκλοφορίας

Λόγω της φωτιάς υπάρχει στην περιοχή εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

  1. Επαρχιακή Οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα
  2. Επαρχιακή Οδός παραλία Βαρνάβα- Βαρνάβα
  3. Επαρχιακή Οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

Και στις δύο περιπτώσεις κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό στην περιοχή του Βαρνάβα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενισχύθηκαν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις και στην περιοχή επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σχετικά