Νέες εκρήξεις στον Λίβανο – Εξερράγησαν ασύρματοι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρώτη έκρηξη «συσκευής επικοινωνίας» έγινε σε κηδεία – Πολλές πηγές δείχνουν τη Μοσάντ ως υπεύθυνη για την επίθεση, κανένα σχόλιο από το Ισραήλ

Νέος κύκλος επιθέσεων έχει ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή, με δύο νέες εκρήξεις να έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στα νότια προάστια της Βηρυτού και πολλές πηγές να δείχνουν τη Μοσάντ πίσω από την επίθεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και πηγές ασφαλείας, συσκευές επικοινωνίας, walkie talkie (ασύρματοι πομποδέκτες), όπως γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ, που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ έχουν εκραγεί στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Οι εκρήξεις, περιορισμένης ισχύος σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, σημειώθηκαν σε διαφορετικά σημεία των προαστίων της Βηρυτού.

Ασύρματοι Πομποδέκτες έχουν εκραγεί στο προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, όπως αναφέρει πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η μία από τις δύο εκρήξεις σημειώθηκε στη διάρκεια κηδείας στην περιοχή Νταχιγιέ, ένα νότιο προάστιο της Βηρυτού, τη στιγμή που κόσμος αποχαιρετούσε τέσσερις από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην έκρηξη του βομβητή την Τρίτη.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην κηδεία παιδιά, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.

Τη στιγμή της έκρηξης η κηδεία βρισκόταν στο ξεκίνημά της.

Πηγή της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι στο στόχαστρο μπήκαν τα walkie talkie που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη ομάδα του Λιβάνου.

Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για θύματα, αλλά ακούστηκαν ασθενοφόρα από δημοσιογράφο του Guardian που κατευθύνεται προς τα νότια προάστια της Βηρυτού.

Οι εκρήξεις αυτές της Τετάρτης στη Βηρυτό καταγράφονται ένα 24ωρο αφότου σημειώθηκαν εκρήξεις βομβητών μελών της οργάνωσης στον Λίβανο, που άφησαν πίσω τουλάχιστον 9 νεκρούς και σχεδόν 2.800 τραυματίες.

Το λιβανέζικο κίνημα της Χεζμπολάχ διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» μετά από «αυτή την εγκληματική επίθεση».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο