Όπισθεν ολοταχώς από το Υπ. Παιδείας για το κλείσιμο σχολικών τμημάτων στη Βοιωτία-ΦΩΤΟ

Όπισθεν ολοταχώς από το Υπουργείο Παιδείας για το κλείσιμο σχολικών τμημάτων στη Βοιωτία καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ανεστάλη η απόφαση διακοπής τους από το Υπουργείο. Για την εξέλιξη αυτή είχε προϊδεάσει ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κυριτσόπουλος, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Διοικητήριο Λιβαδειάς, το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του permissos.gr, θα λειτουργήσουν δύο τμήματα στο εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και τοπικοί φορείς απαίτησαν τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων εκτοξεύοντας τα πυρά τους κατά του Υπουργείου που έχει αναστατώσει τη μαθητική διαδικασία με κριτήρια στη λογική κόστους-οφέλους.

Με συνθήματα και τύμπανα οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι σε αντιπαιδαγωγική κατεύθυνση, αντιμετωπίζοντας τους μαθητές ως αριθμούς και όχι σαν παιδιά.

Την κινητοποίηση προκάλεσε η ΕΛΜΕ Βοιωτίας και έδωσαν το παρών οι δήμαρχοι Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γ. Αναστασίου και Γ. Αραπίτσας, ο βουλευτής Γ. Μουλκιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Ντασιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ν. Κοτσικώνας και εκ μέρους της βουλευτού Γ. Πούλου η συνεργάτιδα της Χ. Καντά.

Το πρωί της Τετάρτης, με απόφαση της Τ.Κ Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λεβαδέων οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη καλώντας το Υπουργείο να πάρει πίσω την παράλογη απόφαση για το κλείσιμο τμημάτων του σχολείου.

Φώτο από τις κινητοποιήσεις στα Βάγια

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο