Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά σε Θήβα και Στερεά Ελλάδα

permissos.gr

Στοχευμένες – εξιδεικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε οικισμούς και πέριξ αυτών, περιοχών της Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα, σύμφωνα με τη ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας.

Ελέγχθηκαν: (616) άτομα, εκ των οποίων (562) ημεδαποί και (54) αλλοδαποί, καθώς και (425) οχήματα.

Προσήχθησαν: (32) άτομα, εκ των οποίων (31) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός.

Συνελήφθησαν: (14) άτομα, εκ των οποίων (13) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός

Βεβαιώθηκαν: (137) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΓΕΠΑΔ τι έγινε αναλυτικά ανά περιοχή.

Στην Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις χθες (19-09-2024) στην περιοχή της Λοκρίδας και την 17-09-2024 στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν οκτώ (8) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ένας αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε δεκατρείς (13) οικίες, ενώ βεβαιώθηκαν (84) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Λαμίας, Λοκρών, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Σπερχειάδας και Στυλίδας, των Α’ και Β’ Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Φθιώτιδας και του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας.

Στην Εύβοια πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις χθες σε περιοχές της Χαλκίδας, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά δισκία. Επιπλέον κατασχέθηκε ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ βεβαιώθηκαν (34) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, η Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και η Α’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.

Στη Βοιωτία πραγματοποιήθηκε επιχείρηση χθες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ένας ημεδαπός για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ενώ βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, η Β1’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών.

Στην Φωκίδα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση χθες στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένες, πέριξ οικισμών και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων κ.α., για τα οποία διερευνάται αν πρόκειται για προϊόντα κλοπών, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους και να ταυτοποιηθούν οι τυχόν άγνωστοι δράστες που προέβησαν στην αφαίρεσή τους. Επιπλέον βεβαιώθηκαν (10) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών, των Αστυνομικών Τμημάτων Ιτέας και Δωρίδας, η Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών και η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας – Δελφών.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο