ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – Διαγνωστικό Κέντρο Θηβών ΒΟΙΩMEDICA

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – Διαγνωστικό Κέντρο Θηβών ΒΟΙΩMEDICA

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις (7.500).

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι μία ακτινολογική εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Είναι η βασική εξέταση για την έγκυρη και άμεση διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Γίνεται χρήση χαμηλής ενέργειας και δόσης ακτινών Χ, οι οποίες εξετάζουν τους μαστούς (τον ιστό και το λίπος) και διερευνούν πιθανές αλλοιώσεις. Τα αποτελέσματα και οι εικόνες που παράγονται από την εξέταση αξιολογούνται στη συνέχεια από εξειδικευμένο ιατρό. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, μπορούν να εντοπιστούν καρκινικοί όγκοι σε πρώιμο στάδιο, οι οποίοι θα γίνονταν αντιληπτοί κατά την ψηλάφηση, περίπου (2) χρόνια αργότερα.

Στο Διαγνωστικό Κέντρο Θηβών υλοποιείται το Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ», στο οποίο περιλαμβάνεται η δωρεάν διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 45 – 74 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α., είτε είναι ασφαλισμένες είτε ανασφάλιστες, καθώς, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες, αποτελούν την ομάδα που έχει το μεγαλύτερο όφελος από αυτήν την εξέταση, στο πλαίσιο πληθυσμιακών προγραμμάτων προ-συμπτωματικού ελέγχου και ενσωματώνει την ψηφιακή τεχνολογία, προκειμένου να διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν.

Για να ενημερωθείτε σχετικά και να προγραμματίσετε το ραντεβού σας καλέστε στα τηλέφωνα 22620 21616 και 2262021681.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.diagnostiko-thivon.gr  .

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο