Απίθανες γεύσεις, ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων, συνδυασμοί δελεαστικοί για τον ουρανίσκο.
Διαβάζοντας τον κατάλογο ενός εστιατορίου, πολλοί έχετε βρεθεί σε αδιέξοδο μην μπορώντας να διαλέξετε απλά ένα πιάτο.
Η τελική σας επιλογή μπορεί να απλοποιηθεί, αν λάβετε υπόψιν σας συμβουλές από ανθρώπους που ξέρουν τα μυστικά της κουζίνας ενός εστιατορίου εκ των έσω.
Tι δεν πρέπει να παραγγείλετε από το μενού ενός εστιατορίου, σύμφωνα με υπαλλήλους που εργάζονται σε χώρους εστίασης;
1) Θαλασσινά όταν το εστιατόριο δεν είναι σε παραθαλάσσια περιοχή.
«Προσωπικά όταν όταν το εστιατόριο βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα αποφεύγω το θαλασσινό φαγητό» αναφέρει υπάλληλος εστιατορίου. Εκπαιδευόμενος μάγειρας συμφωνεί και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Αποφεύγω να παραγγείλω θαλασσινά αν δεν βρίσκομαι σε εστιατόριο ονομαστό για αυτά ή ένα εστιατόριο που ξέρω ότι προμηθεύεται πρώτη ύλη καλής ποιότητας». Άτομο με εμπειρία 12 ετών σε εστιατόριο δηλώνει: «Να συμπεριφέρεστε έξυπνα με τον κατάλογο. Μην παραγγέλνετε θαλασσινά στην… έρημο».
2) Φαγητό που δεν υπάγεται στις «σπεσιαλιτέ» του εστιατορίου.
Πολλοί συμφωνούν ότι από ένα εστιατόριο που έχει σπεσιαλιτέ, παραγγέλλνουμε αυτό για το οποίο διακρίνεται. Αν πχ. Ένα εστιατόριο είναι γνωστό για την νόστιμη μπριζόλα του, ή την λαχταριστή πίτσα του, δεν παραγγέλνουμε κάτι… άσχετο που θα δούμε στον κατάλογο. Παραγγέλνουμε αυτό που ξέρουμε ότι ετοιμάζει καλύτερα. Τα πράγματα απλοποιούνται ακόμα περισσότερο ότι στην επωνυμία του μαγαζιού υπάρχει μια λέξη που δίνει «στίγμα». Πιο συγκεκριμένα: σε ένα sushi bar παραγγέλλουμε sushi, σε ένα steak house παραγγέλνουμε μπριζόλα, σε μια pasteria μια μακαρονάδα.
3) Κοτόπουλο
Άτομο με μεγάλη εμπειρία στην εστίαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το στήθος κοτόπουλου είναι συνήθως το πιο βαρετό πιάτο του καταλόγου. Το κοτόπουλο, τις περισσότερες φορές, απογοητεύει.