Το Νεπάλ «έπεσε»: Λίντσαραν πρώην πρωθυπουργό, κυνηγούν πολιτικούς – Στάχτη η Βουλή, πλιάτσικο στην πρωτεύουσα

Τα λόγια είναι περιττά – Πολύ σκληρές εικόνες, προσοχή
Το Νεπάλ παραδόθηκε στο χάος με την κυβέρνηση να έχει πέσει και τους διαδηλωτές να κυνηγούν πολιτικούς και να προχωρούν σε λιντσαρίσματα, όπως ενός πρώην πρωθυπουργού και του τωρινού αντιπροέδρου.


Βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι συγκλονιστικά, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η αστυνομία σιγά-σιγά χαλαρώνει τη στάση της, ενώ μερικοί ένστολοι φέρεται να λιποτακτούν.

Ο στρατός μέχρι πρότινος ήταν έτοιμος να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη, αλλά με βάση όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η σύντομη αποκατάσταση αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός».

Η Βουλή της χώρας παραδόθηκε στις φλόγες και φαίνεται να έχει καταστραφεί πλήρως, με τους διαδηλωτές να αποκτούν πρόσβαση σε όπλα, που κλέβουν από αστυνομικούς. Στόχος της εξέγερσης είναι κυβερνητικά κτίρια, σπίτια υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Από τις ταραχές έχουν χάσει τη ζωή τους τόσο διαδηλωτές, όσο και πολιτικά πρόσωπα. Παραδείγματος χάριν, νωρίτερα διαδηλωτές έκαψαν το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Jhalanath Khanal. Εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα η σύζυγός του Rabi Laxmi Chitrakar, η οποία υπέστη σοβαρά εγκαύματα και πέθανε.

Επίσης, στόχος των διαδηλωτών έγινε και το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Sher Bahadur Deuba, τον οποίο λίντσαραν μαζί με τη σύζυγό του Arzu Rana Deuba. Βίντεο δείχνει όχλο να μπαίνει στο σπίτι του και να τον χτυπάνε, όσο εκείνος κλαίει και παρακαλεί για τη ζωή του.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο